Skådespelare och regissör

Iggy Malmborg

Iggy Malmborg är skådespelare och regissör. Han har turnerat med sina egna föreställningar i Europa under 15 år och har även medverkat i en rad film- och tv-produktioner i Sverige. Bland de senare kan nämnas Någonting måste gå sönder, 2014, Springfloden 2016-2018 och Comey Queen 2022.

I sina egna föreställningar engagerar han ofta sig i att ta isär teatersituationen och kritiskt analysera dess separata element, ofta med hjälp av psykoanalysens tanketradition. Varje stycke har ett specifikt fokus. Iggy Malmborg har bland annat arbetat med fantasin, rösten, synen och i den senaste produktionen SATAN, som hade premiär på Schauspiel Leipzig, 2023, står illusionen i centrum.

Genom att använda strategier som kan jämföras med minimalism kastar han ljus på teatersituationens politik och läser den som en hierarkisk maskin med inneboende mönster av in- och exkludering.

Iggy Malmborgs arbete presenteras regelbundet runt om i Europa och har hyllats för att presentera en komplex diskurs på ett konkret sätt, fyllt med värme och humor.

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2023-2024 Physics and Phantasma Av och med