Agneta Ekmanner

Ett år av magiskt tänkande

En pjäs av Joan Didion baserad på hennes memoarer

"Livet förändras snabbt. Livet förändras på ett ögonblick. Man sätter sig ner för att äta middag och livet som man känner det tar slut."

Vad händer när den man delat livet med i fyrtio år plötsligt dör? Om detta berättar Joan Didion på ett djupt personligt och uppriktigt sätt. Ett år av magiskt tänkande är Joan Didions försök att förstå den tid som följde: "Veckor och sedan månader, som vände upp och ner på alla de föreställningar jag någonsin haft om döden/…/ om sorg, om hur människor handskas eller inte handskas med det faktum att livet tar slut."

Det blev en bok som blev en pjäs om ett år av magiskt tänkande som skulle få klockan att vridas tillbaka och få maken att återvända. Det är vackert och sorgligt men hoppfullt. Och lämnar ingen oberörd. I rollen ses Agneta Ekmanner. För regi står Ronnie Hallgren.

Produktionen är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater ochVasateatern

The Year of Magical Thinking (originaltitel) Originalproduktion: Scott Rudin, Roger Berlind, Debra Black, Daryl Roth, The Schubert Organization Executive Producers: Stuart Thompson, John Barlow

Sverigepremiär
Scen
Studion

Produktion

Av Joan Didion Översättning Eva Ström Regi Ronnie Hallgren Skådespelare Agneta Ekmanner Scenografi Linus Fellbom, Ronnie Hallgren Mask Ingela Collin Kostym Hélène Otterbeck Dramaturg Nadja Gabay Teaterförlag Strakosch ApS Köpenhamn