kampanjbild Bibeln

Bibeln

"En storslagen saga" SvD Sista ges 10 maj!

Inte läst boken? Se pjäsen!

Genom myter och berättelser från syndafall till apokalyps vandrar Adam och Eva, vägledda av en nyckfull Gud. Vi plockar det förbjudna äpplet i Edens lustgård och smyger sedan ombord på Noaks ark. En resa som går genom brinnande buskar via Sodom och Gomorra och Babels torn till Kanaans land. Och kanske hinner vi precis fram i tid för att bevittna födseln av ett omstritt gossebarn. På bara fyra timmar berättar vi hela den bibliska historien.

Niklas Rådström har tagit ett helhetsgrepp om både Gamla och Nya Testamentet och skapat ett helt nytt verk. Rådström som är en av Sveriges mest namnkunniga författare av romaner, dramatik och filmmanus har tidigare gjort en teaterversion av Dantes gudomliga komedi för Göteborgs Stadsteater.

Regissören Stefan Metz står bakom flera av Stadsteaterns succéer som Trettondagsafton och Peer Gynt. Metz som annars är bosatt i Madrid har verkat på flera stora scener i Europa. Han var tidigare en av huvudaktörerna i det världsberömda teatersällskapet Théâtre de Complicité i London.

Premiär
Scen
Stora Scen
Längd
OBS! Ca 4 tim och 40 min, inkl 2 pauser
Pris
120-260 kr

Produktion

Dramatiker Niklas Rådström Regi Stefan Metz Skådespelare Mina Azarian, Carl-Magnus Dellow, Lamine Dieng, Johan Gry, Henric Holmberg, Carina M Johansson, Miran Kamala, Petter Kevin, Magnus Lindberg, Mattias Nordkvist, Emilie Strandberg, Amelie Thorén, Nina Zanjani, Michalis Koutsogiannakis, Per-Anders Ericson Musiker Göran Klinghagen, Stefan Bellnäs Kompositör Bengt Beche Berger Mask Gunnar Lundgren Video Clive Leaver Dramaturg Lucas Svensson Ljud Karin Bloch-Jörgensen, Jesper Lindell Ljus William Wenner Scenografi och kostym Alex Tarragüel Rubio