Affischbild Driving Miles; Sven Wollter i förgrunden och Miles Davis projicerad i fonden.
Sven Wollter
Sven Wollter (Daniel Ekborg på trumpet, Per Melin på trummor, Anders Blad på kontrabas, Bo Stenholm på gitarr)
Sven Wollter (Anders Blad på kontrabas, Bo Stenholm på gitarr, Daniel Ekborg på trumpet, Stefan Sandberg på saxofon)

Driving Miles + röda korset

Spelades till förmån för människor på flykt

Driving Miles med Sven Wollter i rollen som den norske skrothandlaren som möter Miles Davis och hans musik spelas för utsålda salonger under våren. Lördag 7 maj klockan 12.00 spelas ytterligare en föreställning, den här gången i ett samarrangemang med Röda Korset till förmån för människor på flykt.

– Vi har ett hus. Stort, vackert fyllt av drömmar och framtidsutsikter. Många har bara sin kappsäck och drömmarna är slitna liksom framtidsutsikterna. Vad är då naturligare för oss som har människokärlek och empati - förutsättningar för konsten - att åtminstone för ett par timmar öppna vårt hus och låta konsten, kärleken och medmänskligheten omfamna dem som behöver det mest, säger Sven Wollter.

När människor tvingas på flykt står Röda Korset beredda och hjälper till med allt från akuta nödinsatser till familjeåterförening och bearbetning av krigstrauman. Intäkterna från föreställningen av Driving Miles 7 maj går oavkortat till Röda Korset, som också finns på plats med sina insamlingsbössor.

– Människor är fortfarande på flykt och lever under fruktansvärda förhållanden i flyktingläger i Grekland och på många håll i Europas närområde. Jag vill rikta ett stort tack till alla medverkande som ställer upp utan ersättning för en god sak, säger Björn Sandmark, vd för Göteborgs Stadsteater.

Spelades
7 maj 2016
Scen
Stora Scen
Längd
Ca 1 tim och 45 min, ingen paus.
Pris
160-380 kr

Medverkande

Sven Wollter

Skådespelare

Anders Blad

Musiker

Bernt Andersson

Kapellmästare och musiker

Daniel Ekborg

Musiker

Per Melin

Musiker

Stefan Sandberg

Musiker

Bo Stenholm

Musiker

Produktion Driving Miles

Sven Wollter är magnifik.

GP

Eva Bergman har lagt en grund som är självklar, nära, en aning förhöjd men samtidigt helt avslappnat kommunikativ.

svd

Okuvligt vital, ständigt hes och med en energi som inte hämmats av några konjunkturer, varken politiska eller estetiska. Nu gör han som 82-åring ett förunderligt koncentrerat porträtt av skrothandlaren Steinar

Expressen

Eva Bergmans iscensättning är enkel, subtil och storslagen på samma gång.

GP

Musiken är en förnämlig konsert av egen suverän kraft.

svd

Monologerna bryts av Miles Davis jazz i övergångar som är rent organiskt vackra. Eva Bergman har här gjort något som inte är iögonenfallande, men som verkar med stor rytmisk kraft.

expressen

Orkestern bär honom dit. Bernt Andersson, Bo Stenholm, Anders Blad, Daniel Ekborg, Per Melin och Stefan Sandberg spelar jazz med "absolut ärlighet och personlig närvaro i det musikaliska uttrycket", för att citera Bernt Anderssons förhållningssätt ur programbladet. Storslaget och innerligt, säger jag.

GP

Det hela är en färd genom konsten och en utsökt jazzmässa fylld av liv.

SVD

Man njuter av all denna fullödighet och häpnar över hur en skådespelare i den åldern förnyar sina uttryck.

Expressen

Sven Wollter har samlat till en erfarenhetsmassa som får honom att veta exakt vad han gör. Han äger scenen, sina uttryck och han fokuserar energin så väl att rösten aldrig går sönder eller raspar.

SVD