Samtliga evenemang i januari inställda

Den publika verksamheten på Göteborgs Stadsteater stänger nu ner på grund av ändrade restriktioner. Gäller samtliga evenemang januari ut. Läs om teatern och Covid-19.

Föreställningsfoto från "Publiken", Anna Takanen och Amelie Thorén lyser med ficklampor under sina ansikten och de bär svarta masker för ögonen.

Identitet troende

Lördag 11 mars kl 15, Lilla Scen

Om demokrati, religion och tesen om männis­kans lika värde. Finns egenskaper som saktmod och svaghet bland det accepterade i en värld utan Gud? Tolerans för varandra kanske inte räcker om vi ska leva sida vid sida.

Medverkande: Stina Oscarson, aktuell med boken Inte en berättelse om anorexi, makt och svaghet och Saadia Hussein, konstnär född i Pakistan som arbetar med begrepp som kollektiv, demokrati och äkthet.

För Göteborgs Stadsteaters repertoar spelåret 16/17 står frågor om identitet i fokus. Parallellt med föreställningarna löper också en samtalsserie på temat. Vi fångar upp frågor som anknyter till våra aktuella pjäser och temat identitet. Vi rör oss från individnivå till samhällsnivå. Hur upplever jag mig själv? Hur ser andra på mig? Vilka får synas och bestämma? Hur skapas ideal och myter i ett samhälle?

Neta Norrmo, journalist, är samtalsledare och programansvarig för serien.

Kommande:

Identitet X, lördag 1 april kl 15, Studion

Samtal
Scen
Lilla Scen
Längd
ca 1 tim
Pris
Fri entré