Sysslolösa unga män med tillgång till vapen

Ett becksvart, brutalkomiskt samtidsdrama i det absoluta utanförskapet. Nyskrivet av Annika Nyman.

Tre unga män. En lägenhet. Och utanför den pågår det de inte längre kan stå ut med; en vanlig dag med ett helt vanligt duggregn. I den paradisiska tillvaron måste ett sår skäras upp. Människornas dödlighet ska göras tydlig för dem, existensens nyckfullhet och orättvisa ska kastas i ansiktet på dem.

De unga männen försöker döda tvivlet och rädslan inför den handling de nu ska begå. Vid språkets slut inträder kaoset. Och tystnaden.

Teamet bakom nyskrivna Sysslolösa unga män med tillgång till vapen vill med sitt konstnärliga arbete ge sig själva och publiken en möjlighet att ompröva ställningstaganden, perspektiv och synen på verkligheten.

Teamet K.Polyfon är regissören Gustav Englund, dramatikern Annika Nyman, ljusdesignern Mira Svanberg, ljuddesignern Niclas Anderstedt Lindgren samt Annika Tosti, som står för scenografi och kostym. De har tidigare arbetat tillsammans med: Tystnaden av Jörgen Dahlqvist (Teatr Weimar, 2018), Tre systrar som inte är systrar av Gertrude Stein (teater mutation, 2017) och Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman (teater mutation, 2016). I november 2019 är de aktuella med Utrotning av Olga Bach på Turteatern i Stockholm.

Läs pressinformation om Sysslolösa unga män med tillgång till vapen.

Vi vill nå bortom vår förståelse av samtiden. Det handlar om att se teatern som en plats där omförhandlingar kring etiska ställningstaganden kan äga rum.

Teamet bakom Sysslolösa unga män med tillgång till vapen


Foto Jonas Kündig

Urpremiär
Syntolkning
Fredag 7 februari
Scen
Lilla Scen
Pris
130-270 kr. Gruppbokning 031-708 71 02

Samling i biljettkassahallen

Lilla Scen ligger i teaterhusets källare. Salongen med onumrerade platser som rymmer drygt sjuttio sittplatser. Du väljer själv var du ska sitta.

Vid föreställningar vid Lilla Scen är det samling för publiken i kassahallen, där finns en skylt där samlingen sker. Sedan går publiken tillsammans med en publikvärd ett par trappor ner till Lilla Scen. Insläpp 15 minuter före föreställningen.

Läs mer om Lilla Scen

Medverkande

Ashkan Ghods

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Emil Ljungestig

Skådespelare

Av Annika Nyman Regi Gustav Englund Med Ashkan Ghods, Johan Hafezi, Emil Ljungestig Scenografi och kostym Annika Tosti Ljus Mira Svanberg Ljud Niclas Anderstedt Lindgren Dramaturg Joel Nordström