Små fantasmer

En resa ut i världen och in i oss själva

Föreställningen tar oss med på en vindlande tankeresa med avstamp i en liten klädbutik i den lilla staden Blunda, och som ger sig ut på hisnande flygturer över hav och land, ut i okända rymder och in i själens innersta rum. Sara Lindh och Krister Jonsson ramar in berättelserna med egensinniga och genuina tolkningar av bland andra Frank Sinatra, Joni Mitchell, David Bowie, Simon and Garfunkel, Nina Simone, Freddy Wadling och Monica Zetterlund. Alla texter är på svenska.

Tisdag: Bakad lax med gräslökshollandaise och sallad på sockerärta
Onsdag: Helstekt karré med äpplemos och konjaksgräddsås
Torsdag: Gröna ärtbiffar med rostade rotfrukter och soltorkad tomatkräm
Fredag: Ört- och vitlöksspäckad lammstek med potatisgratäng

Sara Lindh berättar om föreställningen
"Idén till Små fantasmer kom till i min butik i Lund som genom åren blivit en mötesplats där man inte bara provar kläder utan också dricker en kopp kaffe, utbyter livserfarenheter och försöker att lösa världsproblemen. Det går sådär. Det händer något när man klär av sig kläderna. Det är som att man klär av sig det där sociala skyddet och plötsligt uppstår ett behov av att prata om ditt och datt. Vad är det egentligen vi ser när vi ser oss själva i spegeln och hur speglar vi oss i andra? Kan ett par skor vara lösningen på ett helt livs bekymmer? Speglar fåfängan våra innersta drömmar? Kommer vi i framtiden leva till vi är 150 år? Ska man tro på utopier?"

Utställning
Under 2020-2022 har Sara Lindh ägnat sig åt sitt måleri. Det har resulterat i en utställning med bilder som ingår i föreställningen och visas i Foajébaren. Målningarna är till salu och en del finns även som print.

Observera att du kan köpa maximalt sex biljetter per föreställning!

Lunchteater
Vecka 12 (22-25/3)
Scen
Foajébaren
Längd
60 min. Insläpp kl 11.30
Pris
250 kr