Anna Vnuk är Bastarden

Ett hejdå till skammen av att vara oönskad

Anna Vnuk känner inte sin pappa. Det har hon aldrig gjort. Helt ärligt är hon en oönskad gäst i hans liv. Efter 49 år av undvikande så är det nu dags – hon ska försöka göra upp med någon som inte är där. Det är en epok som ska gå i graven och vi ska säga hejdå till skammen av att ha blivit bortvald. Men det behövs vittnen, människor att dela ceremonin med.

Anna Vnuk är Bastarden handlar om att skapa sig själv. Om att pussla ihop de delar man blivit given och göra något eget. Det är en rolig, störig och kanske helande föreställning. Tillsammans med publiken och sina favoritdansare vill Anna Vnuk se om det går att använda dansen till att gro nya rötter. Och ge upprättelse till alla bastarder!

En produktion av Unga Klara i samarbete med Göteborgs Stadsteater. Urpremiär på Unga Klara 26 januari 2024.

UngaklaraLogga.jpg

Foto: Märta Thisner

Göteborgspremiär
Syntolkning
20 april
Scen
Lilla Scen
Längd
Cirka 90 minuter utan paus
Pris
140-290 kr

Jag har bestämt mig för att komma ut innan han dör. Jag går inte med på att vara nåns hemlighet längre, det är ingen hämnd eller så. Det är existentiellt för mig. Jag hoppas publiken ska känna tillförsikt till att man via konsten och gemenskap kan brösta det man känner sig maktlös inför.

Anna Vnuk

Produktion

Av och Regi Anna Vnuk Med Stacey Aung, Nassim Meki, Anna Vnuk, Björn Vårsjö Scenografi Jenny Kronberg Koreografi Anna Vnuk, i samarbete med de medverkande Kostym Helle Carlsson Mask Alexander Wernesson Ljus Johan Sundén Ljud och musik Lars Bomanson Dramaturg Erik Uddenberg