Noche

En unik chans att se anrika Cullberg i Göteborg.

Noche är ett verk av Alma Söderberg där mötet mellan dans och musik – rörelse, röst och rytm är det centrala. På samma gång långsam och plötslig, ständigt återkommande men trots det oberäknelig är natten ett mjukt avbrott med en egen rytm. Månskenet är på samma gång skarpt och förvillande, marken under ens fötter annorlunda, inget kan tas för givet, uppmärksamheten förhöjs.

Koreograf Alma Söderberg
Musik Dehendrik Lechat Willekens
Kostym Behnaz Aram
Ljus Pol Matthé
Dramaturg Igor Dobričić
Konstnärlig rådgivning Anja Röttgerkamp
Medverkande Heather Birley, Eleanor Campbell, Anna Fitoussi, Katie Jacobson, Eliott Marmouset, Camille Prieux, Noam Segal, Lilian Steiner, Johanna Tengan, Vincent Van der Plas

Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Cullberg grundades 1967 av legendaren Birgit Cullberg. Kompaniet blev världsberömt tack vare Cullbergs förmåga att göra samtida dans tillgänglig, inspirerande och relevant för en stor publik.
Kompaniet har 17 verksamma dansare och turnerar både i Sverige och utomlands och är en del av Riksteatern.

Foto: Urban Jören

Gästspel dans
13 och 14 december 2023
Scen
Stora Scen
Längd
50 min
Pris
120-320 kr

Salong Samtida dans

Stadsteatern+

En kväll inspirerad av den klassiska salongsformen. Samtal om samtida dans med Cullbergs nya konstnärliga ledare Kristine Slettevold och koreografen Alma Söderberg.

Läs mer och ladda ner dina fria biljetter

En helkväll på teatern

Gör ditt teaterbesök till en helkväll med både mat och teater! Boka en teatermiddag till ett förmånligt pris. Middagen serveras i Restaurang Tiljan innan din föreställning.

Läs mer om teatermiddag

Senaste nytt!

Med vårt nyhetsbrev blir du uppdaterad om vad som händer på Göteborgs Stadsteater.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev