Noche

Cullberg gästar Göteborgs Stadsteater med dansföreställningen Noche.

Noche är ett verk av Alma Söderberg där mötet mellan dans och musik – rörelse, röst och rytm är det centrala. På samma gång långsam och plötslig, ständigt återkommande men trots det oberäknelig är natten ett mjukt avbrott med en egen rytm. Månskenet är på samma gång skarpt och förvillande, marken under ens fötter annorlunda, inget kan tas för givet, uppmärksamheten förhöjs.

Koreograf Alma Söderberg
Musik Dehendrik Lechat Willekens
Kostym Behnaz Aram
Ljus Pol Matthé
Dramaturg Igor Dobričić
Konstnärlig rådgivning Anja Röttgerkamp
Dans och röst har skapats i samarbete med dansarna Víctor Pérez Armero, Louise Dahl, Anna Fitoussi, Freddy Houndekindo, Katie Jacobson, Eliott Marmouset, Benjamin Pohlig, Camille Prieux, Adam Schütt, Mohamed Y. Shika, Johanna Tengan, Cecilia Wretemark-Hauck

Cullberg är ett nationellt och internationellt repertoarkompani med bas i Botkyrka utanför Stockholm. Cullberg grundades 1967 av legendaren Birgit Cullberg. Kompaniet blev världsberömt tack vare Cullbergs förmåga att göra samtida dans tillgänglig, inspirerande och relevant för en stor publik.
Kompaniet har 17 verksamma dansare och turnerar både i Sverige och utomlands och är en del av Riksteatern.

Foto: Urban Jören

Gästspel dans
13 och 14 december 2023
Scen
Stora Scen
Pris
120-320 kr

Salong Samtida dans

Stadsteatern+

En kväll inspirerad av den klassiska salongsformen. Samtal om samtida dans med Cullbergs nya konstnärliga ledare Kristine Slettevold och koreografen Alma Söderberg.

Läs mer och köp biljett

En helkväll på teatern

Gör ditt teaterbesök till en helkväll med både mat och teater! Boka en teatermiddag till ett förmånligt pris som serveras i Restaurang Tiljan innan din föreställning.

Läs mer om teatermiddag

Senaste nytt!

Med vårt nyhetsbrev blir du uppdaterad om vad som händer på Göteborgs Stadsteater.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev