Restaurang Tiljan är belägen i bottenplan och har egen ingång från Berzeliigatan. Här är du lika välkommen för en trerättersmeny som för en mellanmaträtt och ett glas i baren, oavsett om du ska se en föreställning eller om du och dina vänner bara vill njuta av god mat och trivsam gemenskap runt borden. Stämningen här är personlig och mysig.
Det är i Restaurang Tiljan som vi serverar våra trevliga teatermiddagar. Klicka här för att läsa mer om just teatermiddag och hur du bokar.
Förrätt
Kantarellsoppa med friterad ostronskivling & stekt vitlöksbröd – 115 kr
Sotad rättika med brynt sojasmör, cashewnötter och syrad polkabeta – 115 kr
Nötinnanlår med oliver, tryffelmajo och parmesan – 145 kr
Halstrad pilgrimsmussla med blomkål och äpple – 145 kr
Ost/Chark – 199 kr
Huvudrätter
Hjort med saltbakade rotfrukter, lingon, potatispuré samt enbär- och konjakssås – 245 kr
Torsk på en bädd av pilgrimsmusslor med musselskum & hummermajonnäs – 245 kr
Rödbetsrisotto med bakade jordärtskockor, parmesan, friterad kapris & getostkräm – 245 kr
Färsk tagliatelle med lyxig sås på San Marzano-tomater, mozzarella och kronärtskocka – 215 kr
Dessert
Smördegsöverbakat äpple i karamell smaksatt med kanel och kardemumma med vaniljglass & kanderade mandlar – 115 kr
Chokladmousse med italiensk maräng och cointreau – 125 kr
Glass/sorbet – 50kr/kula
Lyxtryffel – 50 kr
Förrätt
Blåmusselsoppa med basilika, citrongräs och chilimarinerade räkor – 115 kr
Sotad rättika med brynt sojasmör, cashewnötter och syrad polkabeta – 115 kr
Nötinnanlår med oliver, tryffelmajo och parmesan – 145 kr
Halstrad pilgrimsmussla med blomkål och äpple – 145 kr
Ost/Chark – 199 kr
Huvudrätter
Rimmad torsk med smörfrästa champinjoner, svartrökt fläsk och syltlökar, serveras med rödvinssås och potatispuré – 245 kr
Tender strip kryddad med tre sorters peppar, timjanbakade svartrötter, nyslagen chilibearnaise och saltrostad potatis – 245 kr
Blomkålsfilé brynt i smör och örter, buljongkokta korallinser, selleripuré, syrade rödbetor och rödvinssås – 245 kr
Dessert
Espressogelato med italiensk maräng, havreflarn och hallonkompott spetsad med amaretto – 115 kr
Chokladmousse med italiensk maräng och cointreau – 125 kr
Glass/sorbet – 50kr/kula
Lyxtryffel – 50 kr
Tisdag–onsdag 16:30–21:00
Torsdag–fredag 16:30–22:30
Lördag 15:30–22:30
Söndag, se i Boka bords bokningsschema
Vill du boka bord för sällskap större än 6 personer, maila restaurangen@stadsteatern.goteborg.se.