Restaurang Tiljan är belägen i bottenplan och har egen ingång från Berzeliigatan. Här är du lika välkommen oavsett om du ska se en föreställning eller om du och dina vänner bara vill njuta av god mat och trivsam gemenskap runt borden
Det är i Restaurang Tiljan som vi serverar våra trevliga teatermiddagar, boka teatermiddag här.
Med tanke på de relativt låga priserna och matens goda kvalitet kan Tiljan faktiskt betraktas som en av innerstadens mer prisvärda krogar.

Förrätt
Löksoppa med karamelliserad lök, sotad purjo och ostkex – 120 kr
Hummersoppa med havskräftstjärtar, citron och dill, halv portion – 150 kr
Lyxig räksmörgås med MSC-märkta handskalade räkor och vårt eget ekologiska surdegsbröd – 255 kr
Råbiff med wasabimajonnäs, gari och frierade risnudlar, halv portion – 150 kr
Olika ostar och chark med vårt eget rågknäcke, oliver, cornichons och kvällens marmelad – 250 kr
Varmrätter
Färsk pasta fylld med svamp, spenat och lagrad prästost. Serveras med pinjenötter, blomkålssås och brynt tryffelsmör – 265 kr
Svensk pluma med rösti, lingoninkokta äpplen, gräddig sherrysky och smörstekt brysselkål – 265 kr
Halstrad röding med musselstuvad grönkål, bakad purjolök samt potatiskrisp – 265 kr
Fiskgratäng med skaldjur. Serveras med duschessepotatis, hummersås, räkor och citron – 265 kr
Hummersoppa med havskräftstjärtar, citron och dill, hel portion – 235 kr
Råbiff med wasabimajonnäs, gari och friterade risnudlar, hel portion – 235 kr
Kvällens ostar
Serveras med vår egen marmelad och rågknäcke – 50 kr/bit
Dessert
Chokladmousse med krossad polkagris samt kolasås på brynt smör och havssalt – 120 kr
Crème brûlée med hallonsorbet och rostad vit choklad – 120 kr
Teaterns hemgjorda glass och sorbet, fråga efter kvällens smaker – 50 kr/kula
Lyxig chokladtryffel gjord på ekologisk mörk choklad och ekologisk
grädde – 50 kr.
Tisdag–onsdag 16:30–21:00
Torsdag–fredag 16:30–22:30
Lördag 15:30–22:30
Söndag, se i Boka bords bokningsschema

Vill du boka bord för sällskap större än 6 personer, maila restaurangen@stadsteatern.goteborg.se.
Läs mer i Tillgänglighetsdatabasen.
