Teaterbesöket

Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna inför ditt besök på Backa Teater.

Hitta till oss

Backa Teater hittar du i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen på Hisingen i Göteborg.

Besöksadressen är Lärdomsgatan 1c. Dit kan du åka med buss, båt eller bil. Det finns också fina cykel- och promenadvägar längs norra älvstranden.

Buss eller färja

Både bussar och båtar går till Backa Teater. Buss 16, 30, 31, 55, 58, 99, 121 mfl går till hållplats "Lindholmen". Buss 16 går tätast. Båtarna Älvsnabben och älvsnabbaren går till "Lindholmspiren". De går tätare på dagtid och glesare på kvällstid.

Avgångstider hittar du på www.vasttrafik.se.

Vägbeskrivning från busshållsplatsen:

Vägbeskrivning från färjan:

Bil till teatern

Åker du bil till teatern följer du skyltning mot Lindholmen - Campus Lindholmen - Backa Teater. Det ligger en stor parkeringsplats bakom teatern och ett p-hus strax bredvid teatern. Kolla upp så att parkeringshuset har öppet så länge du är kvar på teatern, vi har tyvärr ingen möjlighet att hjälpa till med att få ut inlåsta bilar.

Mer detaljerad vägbeskrivning hittar du på www.hitta.se.

På teatern

Garderob

Vår garderob är obemannad, men vi har alltid personal i foajén. Vi vill gärna att du hänger av dig ytterkläderna där. Annars blir det varmt och trångt i publiken och det är också en säkerhetsrisk ifall salongen behöver utrymmas. Det finns även skåp där du kan låsa in din väska.

Guidade turer

Vi visar gärna runt i huset om önskemål finns. Det kostar ingenting, men behöver bokas i förväg. Bokar gör du via telefonnummer: 031-7087101.

Komma i tid

Starttiden för föreställningen står på biljetten. När föreställningen har börjat stängs dörrarna in till salongen. På vissa föreställningar kan vi släppa in efter att föreställningen har börjat, men det är inte alltid.

Fastnar du i trafiken, hamnar på en trasig buss eller liknande, slå oss en signal på foajételefonen 031-7087141, så är vi förvarnade.

Kvarglömda saker

Om du har glömt eller tappat något när du varit hos oss så maila backainfo@stadsteatern.goteborg.se

Ljud och oljud

Säg till i kassan när du kommer ifall du är känslig för höga ljud eller behöver hjälpmedel. Vi tillhandahåller hörhjälpmedel (IR-system) och öronproppar.

Mobiltelefoner

Det är viktigt att alla mobiltelefoner är avstängda under företällningen. Tänk på att även ljuset från skärmen är störande för andra i publiken.

Paus

På längre pjäser har vi en paus i mitten av föreställningen. Då kan du sträcka på dig, ta luft eller gå på toaletten. Backa Teater Café & Bistro har för det mesta öppet under pausen. På webbsidan för respektive pjäs står om det är paus eller inte.

Prata med skådespelarna

Efter föreställningen finns våra skådespelare i foajén och du får jättegärna prata med dem. Vill du säga något senare, så går det bra att maila backainfo@stadsteatern.goteborg.se