Tillgänglig teater

Tillgänglig teater

Vår entré och scen är i markplan. Vi har hörhjälpmedel och syntolkar våra föreställningar.

Backa Teater finns på tillgänglighetsdatabasen, klicka här får att komma dit.

Svårt att höra

Säg till i biljettkassan när du kommer till oss så hjälper vi dig. Om du behöver förstärkt ljud har vi utrustning som du kan låna. Om du vill vara extra förberedd kan du låna hem ett manus - hör av dig till vår publikarbetare Ulrika Andersson via mejl ulrika.andersson@stadsteatern.goteborg.se eller på 031-7087154, alternativt via texttelefon 90160. Vi textar också en uppsättning per år, läs mer under textning.

Ljudkänslig

Om du är känslig för höga ljud så har vi gratis öronproppar i biljettkassan.

Textning

Minst en uppsättning per år textas vid två eller fler föreställningsdatum. Det betyder att du som har nedsatt hörsel kan ladda ner en app till din egen smartphone. Replikerna matas fram live under föreställningen av en texttolk. Kontakta oss på backainfo@stadsteatern.goteborg.se om du vill veta mer om textade visningar.

Rullstol

Det är lätt att komma in och ut i våra lokaler. Foajén och scenen är på markplan. Vi har inga speciella rullstolsplatser, men hör gärna av dig innan ditt besök så kan vi förbereda en bra plats i salongen. Annars löser vi det självklart på plats. Vi har även en stor, rullstolsvänlig toalett med duschmöjlighet.

Syntolkning

Våra föreställningar syntolkas på förbestämda datum. Innan föreställningen börjar får du en röstpresentation av skådespelarna och en beskrivning av scenografin.

Alla syntolkningar genomförs av certifierade syntolkar. Vill du veta mer, ring vår publikarbetare Ulrika Andersson på 031 708 71 54.

Om du vill ha programblad i inläst version kontakta oss så skickar vi det som en fil via mail.

Kommande syntolkade föreställningar

Odysséen - 12 april
Döden, döden - 27 april

Relaxed performance

Vid några föreställningstillfällen under varje spelår erbjuder Backa Teater relaxed performances. I relaxed performance bjuder vi in till ett teaterrum som utforskar och tillgängliggör. Här är alla, oavsett temperament, ålder och funktionsvariation, välkomna att uppleva teater på sitt eget sätt. Det är ljusare i salongen och det finns mer plats i bänkraderna för den som kanske behöver det. Det är okej att låta och röra sig under föreställningens gång. Dörrarna hålls öppna så det är enkelt att ta sig in och ut eller kanske bara för att tjuvlyssna från foajén.

Entré och foajé

Bild på entré. Dörröppningens fria bredd är 89 cm.

Bild på huvudentré. Hårt och jämnt underlag. Det finns dörröppnare på både utsidan och insidan.

Bild på foajé. Jämnt underlag med kontrastmarkeringar.

Bild på foajé. Jämnt underlag.