Musiker

Nadia Nair

Musiker

Nadia Marie Nair Johansson (artistnamn Nadia Nair) är en låtskrivare och artist från Göteborg. Hon har skrivit och framfört musik bakom många artister och akter såsom Grammyvinnande Kindness, Mia Skäringer, SEEB och Skip Marley, Steve Angello, Soleima för att nämna några.

2016 släppte hon hennes debutalbum Beautiful Poetry och hon har sedan dess rest mellan London, Bali, Stockholm och Göteborg för att framföra och göra musik. Nair har uppträtt på flertalet scener i England - däribland Koko Camden och utsågs till topp tio akter att se på The Great Escape Festival av The Independant.

Internationellt har hon varit ett namn som även nämnts av skribenter som Rolling Stone India, Complex Networks och Clash Magazine som har haft ögonen på hennes musik.

På hemmaplan har hon varit gästartist på På Spåret och har uppträtt flertalet gånger med Augustifamiljen och även spelat på Way Out West.

Nadia släppte andra plattan ’Lion’ nyligen som hon har skrivit och co-producerat ihop med musikern Johan Gustav Comba, och ett flertalet samarbeten har gjorts bl.a med hiphopartisten Adam Tensta, Mwuana, Min Stora Sorg, Duvchi m.fl.

Vid 5 års ålder blev Nadia introducerad till fiolen och sedan dess blivit självlärd på flera instrument. Vid senare ålder valde hon att utbilda sig på den omtalade ”Musikmakarna”- Sveriges första utbildning för låtskrivare i Örnsköldsvik. Hon har även sysslat med musikhandledning för människor med svåra intellektuella funktionsnedsättningar och utbildar sig även till musikpedagog på Kulturskolan/kulturskolepedagog på HSM (Högskolan för scen och musik i Göteborg)

Aktuella produktioner

Döden, döden

Premiär 8 mars 2024

En dag ska vi dö, alla andra ska vi leka