Regissör

Örjan Andersson

Regissör

Örjan Andersson är en av Sveriges mest framgångsrika koreografer med över 40 verk bakom sig där han har skapat beställningsverk för flera av de ledande kompanierna i Sverige och Europa. Örjan Anderssons undersökning och fascination för rörelse har bedrivits i många olika sammanhang. Tidigt fick han möjligheter att skapa koreografi för de stora institutionerna nationellt och internationellt och detta gav honom möjlighet att utveckla sitt språk och sitt uttryck på de större scenerna.

Han driver sedan 1996 projektkompaniet Andersson Dance med nationell och internationell verksamhet till vilket han skapar koreografiska verk, ofta med fokus på livemusik. Kompaniet turnerar över hela världen och har bland annat spelat på Kennedy Center i Washington och Barbican i London precis som på de stora scenerna i Sverige.

De senaste åren har han även arbetat för teaterscenen och gjort succé med sin regi av ’Werther’ och ’Exit Parkour’ på Unga Dramaten, ’Hamlet’ på Folkteatern i Göteborg, ’Drottningens juvelsmycke’ och ’Antigone’ på Helsingborgs Stadsteater, ’Mozarts requiem’ på Malmö Operan och med ’Orfeus & Eurydike’ på Unga på Operan.

Aktuella produktioner

Odysséen

Premiär 17 februari 2024

Även hjältar snubblar ibland