Samtliga evenemang i januari inställda

Den publika verksamheten på Göteborgs Stadsteater stänger nu ner på grund av ändrade restriktioner. Gäller samtliga evenemang januari ut. Läs om teatern och Covid-19.

Köp vår Julkalender – målad av Bianca Kronlöf

Bianca Kronlöf – komiker, skådespelare och författare, aktuell i bland annat SVT-serien ”Deg” och med den nyutgivna boken ”Brev till mannen”, har designat Göteborgs Stadsteaters tryckta julkalender.

Julkalendern i sin fysiska form. Foto: Peter Buchschatz.

Bianca Kronlöf är också illustratör och har gjort sig känd för sin satiriska humor i gestaltningen av samhälleliga orättvisor, feminism och annat som engagerar henne. Så här säger hon om julkalendern:
– Jag ville att det skulle vara en dystopisk bild av verkligheten. Det här är Göteborg när man står och väntar i regnet och tänker att det borde snöa nu. Och sedan öppnar man varje lucka och då förflyttas man förhoppningsvis från dystopi till en härligare varmare bild. Man kommer att förstå vissa saker när man öppnar. Det har väldigt kul att få lägga det här pusslet, att få listan av artister och väva in dem i ett Göteborgslandskap.

Bianca Kronlöf. Foto: Thron Ullberg.

Kalendern, som är blåvit till Göteborgs ära, har tagits fram i samband med att teatern nu ordnar sin egen Julkalender på Lilla Scen med en ny scenkonsthändelse varje dag 1-24 december. Bianca Kronlöf finns med i lucka 3 där hon läser ur sin bok ”Brev till mannen” och samtalar med dramaturgen Sisela Lindblom om bakgrunden till boken, vad som ledde till att den blev skriven och vad som har hänt efter.

Den tryckta julkalendern köper du i biljettkassan för 50 kr eller i samband med att du köper dina julkalenderbiljetter på vår hemsida (julkalendern hämtas i biljettkassan).

Se hela Julkalenderns program och köp biljett här >>