Vaccinationsbevis är infört.

Från och med den 1 december ska publik till föreställningar i teaterhuset på Götaplatsen visa giltigt vaccinationsbevis. Läs om teatern och Covid-19.

Föreställningar

Julkalender på Lilla Scen

1-24 december Ny föreställning varje dag

Scen Lilla Scen

En ny oförglömlig scenkonsthändelse varje dag

QuiZadillas julquiz

Julkalendern 1 dec kl 19-21.30

Scen Lilla Scen

Tag en rejäl dos teater där skådespelare spelar upp egna tolkningar av julfilmer och toppa med sång, musik och frågesport. Det är vad som väntar när QuiZadillas bjuder in till julshow. Ett sprakande quizalicious julquiz helt enkelt.

TU - italienskt gästspel

Julkalendern 2 dec kl 19-20.30

Scen Lilla Scen

En lysande ”commedia all’italiana” i tre akter om en författare utan idéer och en kvinna som förvandlas till en hund, om Federico Fellini, film och teater, filosofi och elektromagnetiska experiment, om Eros agoni och om Kärleken. På italienska, textas på svenska.

Brev till mannen

Julkalender 3 dec 17.30-18.45

Scen Lilla Scen

Författarsamtal med komikern och skådespelaren Bianca Kronlöf om hennes uppmärksammade bok Brev till mannen där hon skriver brev till män hon mött. Varför skrev Bianca boken, vad hände sedan?

Snabel – ett forskningsäventyr

Julkalendern 4 dec kl 18.00-19.30

Scen Lilla Scen

Vet du bredden på en snabel? Vet du hur den skriver? Vet du hur åsikterna i Sverige 2021 ser ut om snabel? Om samhällets ökade besatthet av fakta och sanning av och med Revet, en av Göteborgs mest spännande teatergrupper.

Spero – Sveriges Radios julkalender

Julkalendern 5 dec kl 13.00-14.00

Scen Lilla Scen

Ta med hela familjen och möt skådespelarna och teamet bakom årets radiojulkalender som handlar om den lilla hoppstjärten Spero, som bor i skogen i en rödgran, som plötsligt blir julgran i ett vardagsrum.

Läsning och samtal – Lars Noréns konstnärskap

Julkalendern 6 dec kl 19.00-21.00

Scen Lilla Scen

Final i vår serie med djupdykningar i Lars Noréns digra verk. Denna gång tillsammans med bland andra författaren, journalisten och Norénkännaren Elisabeth Åsbrink. Kvällens läsning: En dramatikers dagbok.

Advent Calendar Beat - dansa på lunchen

Julkalendern 7 dec kl 12.00-13.00

Scen Lilla Scen

Lunch Beat Göteborg tioårsjubilerar och bjuder upp till dans med DJ mitt på dagen. Vi dansar för fullt och skapar glädje och nya sociala sammanhang.

Heteroakuten

Julkalendern 8 dec kl 17.30-18.45

Scen Lilla Scen

Niki & Freja tar med sig sin podd Heteroakuten och besvarar dina heterosexuella relationsfrågor ur ett lesbiskt perspektiv. Gäst den här kvällen är ingen mindre än Kakan Hermansson! Efteråt blir det bar- och restauranghäng i Tiljan med artisten Alice b som DJ.

Diktuppspel - Niklas och Carita tolkar Lina Ekdahl

Julkalendern 9 dec kl 19.00-20.00

Scen Lilla Scen

OBS! Inställt på grund av sjukdom!

Jul med Bingo Berit

Julkalendern 10 dec kl 20.00-22.00

Scen Lilla Scen

HO HO HO … Ingen jul utan Bingo Berit eller hur? I år snurrar Emma Jonsson och Frida Lernstål Waern tombolan hos oss på Lilla Scen. Bingon ackompanjeras av inga mindre än … GITTANZ!

Clandestino Institut

Julkalendern 11 dec kl 19.00-22.00

Scen Lilla Scen

Clandestino Institut gör en experimentkväll med den enigmatiske hiphoplegenden Jaqe och skivsamlarfenomenet Dj Marcelle (Another Nice Mess) på scen. Dessutom presenteras en nyskriven monolog av Aleksander Motturi i en ännu icke iscensatt läsning av Ibrahim Faal.

Jul med Carnita Molida

Julkalendern 12 dec kl 15.00-15.45

Scen Lilla Scen

Kom och fira tredje advent med din svenska latina, "Årets drag" på QX Gaygala 2021, Carnita Molida. Tillsammans med pianisten Jonas Drejholt, bjuder Carnita in till en kärleksfull show med hjärtat fullt av favoritlåtar och med en julstämning som doftar starkare än pepparkakor och glögg.

Luciatåg med Slynkören och Slowgold

Julkalendern 13 dec kl 20.00-20.45

Scen Lilla Scen

Fira Lucia med Göteborgs stökigaste kör, Slynkören, som tar Lilla Scen i besittning med sina oheliga melodier. Med sig har de Amanda Werne, mer känd under sitt musikaliska alias Slowgold.

Go'kväll med Karin och Mattias

Julkalendern 14 dec kl 17.30-18.45

Scen Lilla Scen

Skådespelarna Karin de Frumerie och Mattias Nordkvist, som båda ingår i Göteborgs Stadsteaters ensemble, myser med intressanta gäster i Julkalenderns eget tv-magasin, fast i verkligheten.

Kulturkungen Gustav III

Julkalendern 15 dec kl 17.30-18.45

Scen Lilla Scen

Horace Engdahl samtalar med teaterns vd Björn Sandmark om Gustav III:s gedigna teaterproduktion. Även kungens hovnarr Carl Michael Bellman dyker upp då Karin de Frumerie sjunger några av hans visor ackompanjerad av Bo Stenholm.

En tröst i mörkret – en hyllning till Karin Boye

Julkalendern 16 dec 13.30-14.30

Scen Lilla Scen

Låt dig omslutas av Karin Boyes texter och Daniel Lemmas sång i en hyllning till den svenska poeten och författaren. Medverkar gör även skådespelaren Marie Delleskog och Henrik Cederblom, som ackompanjerar.

Filosofiska rummet

Julkalendern 17 dec kl 17.30-18.45

Scen Lilla Scen

Vi slukar biografier och dokumentärer om olika människoöden och livsberättelser, men vilken funktion har dessa berättelser för oss? Filosofiska rummet tar plats på scen, kvällens gäster är Bengt Brülde, Göran Rosenberg och Lydia Sandgren.

niXXXavuori med 4 floors of whores

Julkalendern 18 dec kl 18.00-20.00

Scen Lilla Scen

Ett snötäckt nationalromantiskt landskap bildar ramen när det unga spännande scenkonstkollektivet 4 floors of whores, med basen i Helsingfors, landar sin konsthybrid på Lilla Scen och ställer frågor om skam, skuld och nationell identitet. Spelas på svenska.

Titta ut Rut – för de allra minsta

Julkalendern 19 dec kl 11.00-11.20 och 13.00-13.20 (för 0-3 år)

Scen Lilla Scen

Vem är Rut om hon stannar där inne? Vem är hon om hon tittar ut? Och om hon tar hela klivet ut blir hon en annan då? En föreställning i det lilla formatet (20 minuter) inbäddad i färg och form, poesi, humor, och musik. För de allra minsta, 0-3 år.

Uppesittarkväll med Göteborg Film Festival

Julkalendern 20 dec kl 19.00-21.30

Scen Lilla Scen

Sistaminuten-klappar och filmtips inför den stundande festivalen tillsammans med programgruppen och hemliga gäster.

Curious Squiggly Air

Julkalendern 21 dec kl 19.00 och 20.00

Scen Lilla Scen

Kompositören och artisten Amina Hocine och ljud- och ljusdesignern Rasmus Persson utforskar lyssnandet som fenomen i elektroakustiska ljudvärldar. Ett polyfont performanceverk med sexton hemmabyggda högtalare.

The Butterfly

Julkalendern 22 dec kl 19.00-20.00

Scen Lilla Scen

Den svensk-iranska teatergruppen Saga ger en av Bijan Mofids mest älskade pjäser, om makt och uppoffring, om att leva i mörkret eller våga ta steget in i ljuset. Spelas på persiska, textas på svenska.

Improverket

Julkalendern 23 dec kl 00.01-01.01 Obs tiden!

Scen Lilla Scen

Inget är planerat i förväg! Allt föds i nuet när Improverket, en av Sveriges största improvisationsteatrar, spelar upp på temat ”A nightmare before the night before the night before Christmas”. En föreställning mitt i natten, förstås.

Magisk jul med Äkta Spåman podcast

Julkalendern 24 dec kl 13.00-14.00

Scen Lilla Scen

Konstnären Linda Spåman bjuder tillsammans med Håkan Westesson in vänner till ett eteriskt julfirande i magins virrvarr på självaste julafton. Mitt i det mörkaste mörkret – från oss alla, till er alla!