Scenografi, kostymdesign

Maja Kall

Biografi

Scenografi, kostymdesign

Maja Kall utbildade sig till scenograf på Statens Scenekunstskole i Köpenhamn 2010-2014. Innan dess hade hon studerat konst och design på bland annat Östra Grevie folkhögskola.

Med en bakgrund av installationer och utställningar har Maja de senaste åren främst jobbat som scenograf och kostymdesigner. Hennes arbete har bland annat synts i Duva (regi Emil Brulin) på UngaTur, Transalvation (av Bo Hagen Clausen och Christoffer Berdal) på Warehouse 9 och i slutproduktionen Titanic (regi Sara Cronberg) på Malmö teaterhögskola 2016.

Tillsammans med regissören Erik Holmström har Maja tidigare satt upp föreställningen Mamman på Teater Tribunalen och senast Automata på Orionteatern. Automata, som gjordes i samarbete med Malmö Dockteater, var en föreställning helt utan skådespelare och klassisk dramaturgi. Istället stod Dror Feilers musik, maskinerna och den rörliga scenografin för dramat. Våren 2018 gjorde Maja scenografi, kostymdesign och dockor till Doktor Faustus på Folkteatern.

För Göteborgs Stadsteater har Maja Kall tidigare gjort scenografi och kostym till Trollflöjten. På Backa Teater scenografi och kostym till Vi som fick leva om våra liv, scenografi till Hierarchy of needs och Färgen från yttre rymnden.

Aktuella produktioner

Kejsarn av Portugallien

Premiär 18 september 2021

En kärlek större än livet

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2019-2020 Trollflöjten Scenografi och kostym