Samtliga evenemang i januari inställda

Den publika verksamheten på Göteborgs Stadsteater stänger nu ner på grund av ändrade restriktioner. Gäller samtliga evenemang januari ut. Läs om teatern och Covid-19.

Föreställningsfoto från "Publiken", Anna Takanen och Amelie Thorén lyser med ficklampor under sina ansikten och de bär svarta masker för ögonen.

Identitet aktivist

Lördag 18 februari kl 15, Studion. Fri entré.

Du är vad du gör. Politikerförakt, medieförakt, människoförakt möter vi dagligen i detta vad som kallats post truth eller ekobubblornas samhälle. #jagärhär med sina 40 000 följare och grupper som Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa tror att handling är det enda sättet att arbeta emot fördomar.

Möt Mina Dennert, mottagare av Rättvisepriset 2016 och #samhällsaktör2016 nominerad till Faktumgalan i kategorin "Årets integration" och Malcolm Momodou Jallow, mottagare av Community Healer Award 2016 i Washington.

Neta Norrmo, journalist, är samtalsledare och programansvarig för serien.

För Göteborgs Stadsteaters repertoar spelåret 16/17 står frågor om identitet i fokus. Parallellt med föreställningarna löper också en samtalsserie på temat. Vi fångar upp frågor som anknyter till våra aktuella pjäser och temat identitet. Vi rör oss från individnivå till samhällsnivå. Hur upplever jag mig själv? Hur ser andra på mig? Vilka får synas och bestämma? Hur skapas ideal och myter i ett samhälle?

Kommande:

Identitet troende, lördag 11 mars kl 15, Lilla Scen

Identitet X, lördag 1 april kl 15, Studion

Samtal
Scen
Studion
Längd
ca 1 tim
Pris
Fri entré