Dvärgen

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser. Oförmögen att begripa människornas vurmande för det stora i livet – kärleken, musiken, vetenskapen – kokar dvärgen otåligt av längtan till blodsutgjutelse och förödelse. För vad vet någon om livets storhet, man kan lika väl påstå att det är litet. Fullkomligt meningslöst.

Pär Lagerkvist skrev sin stora romanklassiker mitt under brinnande världskrig. Dvärgen dramatiseras nu som monolog för Lilla Scen av Ashkan Ghods och Jesper Söderblom. Den förre regisserar, den senare står på scen. Tillsammans står de också för scenografi, kostym och ljus i samråd med Pontus Stenshäll.

Läs pressinformation om Dvärgen.

Det finns en angelägenhet, ofta med en underliggande känslostorm, som genomsyrar de tankar och reflektioner som Dvärgen förmedlar. Det raka språket tecknar en människa som ömsom ser på sin omvärld med nyfikenhet och önskan om delaktighet, ömsom med vämjelse och distans.

Ashkan Ghods


Bild Jonas Kündig

Premiär
Syntolkning
Lördag 12 oktober
Scen
Lilla Scen
Längd
Cirka 1 timme och 30 minuter, inklusive paus
Pris
130-270 kr. Gruppbokning 031-708 71 02

Samling i biljettkassahallen

Lilla Scen ligger i teaterhusets källare. Salongen med onumrerade platser som rymmer drygt sjuttio sittplatser. Du väljer själv var du ska sitta.

Vid föreställningar vid Lilla Scen är det samling för publiken i kassahallen, där finns en skylt där samlingen sker. Sedan går publiken tillsammans med en publikvärd ett par trappor ner till Lilla Scen. Insläpp 15 minuter före föreställningen.

Läs mer om Lilla Scen

Medverkande

Jesper Söderblom

Skådespelare

Av Pär Lagerkvist Dramatiserad av Ashkan Ghods, Jesper Söderblom, Med tillstånd av © Pär Lagerkvist Estate Regi Ashkan Ghods Med Jesper Söderblom Sceniskt koncept Ashkan Ghods, Jesper Söderblom Musik Tommy Carlsson Konstnär/Illustrationer Helga Holmén Dramaturg Sisela Lindblom