En kort evighet

En varm komedi om vardagen mitt i livet

Sjutton år gamla möts de på en strand på Korfu. 40 år senare möts de över en lunch. Men vad ska hända nu? När Charlott söker upp sin tonårsromans ställs tillvaron på sin spets och fem människors vägar korsas.

Anja och Kristian, Evelyn och John. Två gifta par och deras vardag, med åldrande föräldrar, utflugna barn, vuxna syskon som beter sig som barn och kollegor de knappt står ut med.

I drömska återblickar färdas de till sjuttiotalets semester, en rockklubb 1991, barndom och studenttid. Frågor om livsval och att börja om väcks. Är det dags att våga språnget? Eller våga stanna kvar?

Folkkära skådespelaren och regissören Gunilla Nyroos och dramatikern Lolo Amble fortsätter sitt samarbete, nu med en varm relationskomedi som svävar i tid och rum.

– Att få regissera på denna teater är en ära och en hyllning till alla starka upplevelser jag haft här som publik från 1966 då jag kom in på scenskolan. Att få återvända hit där jag på skakiga ben gjorde mina inträdesprov och nu 57 år senare få möta dagens skådespelare känns som att skriva teaterhistoria. Jag ser fram mot vårt möte, säger Gunilla Nyroos.

Foto: Emelie Asplund

Urpremiär
Syntolkning
13 januari
Scen
Studion
Längd
Föreställningens längd publiceras i premiärveckan
Pris
140-340 kr

Medverkande

Anna Bjelkerud

Skådespelare

Hans Brorson

Skådespelare

Marie Delleskog

Skådespelare

Johan Friberg

Skådespelare

Tove Wiréen

Skådespelare

Produktion

Av Lolo Amble Regi Gunilla Nyroos Skådespelare Anna Bjelkerud, Hans Brorson, Marie Delleskog, Johan Friberg, Tove Wiréen Scenografi och kostym Agnes Östergren Mask Linda Gonçalves Ljus Ludde Falk Ljud Karin Bloch-Jörgensen Dramaturg Anna Berg Teaterförlag Colombine Teaterförlag

Intervju med Gunilla Nyroos

Filmad intervju

Gunilla Nyroos berättar om pjäsen En kort evighet, samarbetet med Lolo Amble och om sin relation till Göteborgs Stadsteater.

Se intervjun

Teatercirkel torsdag 25 januari

Stadsteatern+

I dramaturg Anna Bergs uppskattade Teatercirkel analyseras föreställningen med din upplevelse i fokus. Inga förkunskaper krävs, bara att du har hunnit se föreställningen!

Biljetter 70 kr inklusive fika

Restaurang Tiljan

Här kan du äta en trerättersmiddag, en mindre matbit eller ta ett glas i baren, oavsett om du ska se en föreställning eller om du och dina vänner bara vill njuta av god mat och en trivsam gemenskap runt borden.

Restaurang Tiljans meny och öppettider