Monicas vals

Hagforstösen som blev världsstjärna

Monica Zetterlund är en svensk nationalklenod. Men hennes liv var en framgångssaga med bitterljuva toner. En person på scen, en annan bakom. Stark och sårbar på samma gång. I Monicas vals möter vi stjärnan, människan, och musiken.

Från föräldrahemmet i Hagfors till de största jazzscenerna på andra sidan Atlanten. Ella Fitzgerald, Marlon Brando och Tage Danielsson passerar förbi som i ett pärlband av minnen. Åren som går präglas av alkohol, scenskräck och olyckliga relationer – men också av kärleken till musiken, livet och dottern därhemma. Allt inramat av den fantastiska låtskatten.

Monicas vals är skriven av dramatikern Klas Abrahamsson och fick sin urpremiär på Malmö Stadsteater 2018. Nu sätts den upp i regi av Ragna Wei på Stora Scen, med Karin de Frumerie i huvudrollen. Det blir en hyllning till en av våra absolut största med sång, levande musik och humor.

Premiär
Syntolkning
16 december
Scen
Stora Scen
Längd
3 h 10 min, inklusive paus
Pris
120-420 kr
Textas
20 januari

Jag ser fram emot att arbeta med denna berättelse om hur en människa ser tillbaka på och värderar sitt liv, en allmängiltig existentiell situation silad genom Monicas mångbottnade och egensinniga personlighet. Något som får sitt uttryck genom hennes karaktärsfulla sång.

Ragna Wei

Musiken i Monicas vals

Monicas vals är en föreställning som ramas in av en fantastisk låtskatt. Här hittar du alla låtarna ihopsatt i en Spotifylista. Njut av musiken!

Se hela låtlistan

Ett rikt persongalleri

En mängd karaktärer passerar förbi i Monicas vals, som i ett pärlband av minnen ur Monica Zetterlunds liv. Här hittar du vem som spelar vem!

Se hela listan

Teatercirkel 11 januari

Stadsteatern+

Diskutera din upplevelse av Monicas vals tillsammans med andra! I teatercirkeln den 11 januari möts vi för att prata om föreställningen under ledning av dramaturg Anna Berg.

Läs mer om teatercirkeln

"Bara musiken är värd biljettpriset"

Klas Abrahamsson har skrivit teater, musikal och opera om Socialdemokraterna, Ingvar Kamprad, barnen i Bullerbyn, Kurt Wallander – och nu Monica Zetterlund.

Läs intervjun

Musikaliskt quiz 18 januari

Stadsteatern+

Inspirerat av Monicas vals blir det den 18 januari musikaliskt quiz i Foajébaren. Kvällen leds av radioprataren, tv-profilen och författaren Kalle Lind.

Läs mer och köp biljett

En helkväll på teatern

Gör ditt teaterbesök till en helkväll med både mat och teater! Boka en teatermiddag till ett förmånligt pris. Middagen serveras i Restaurang Tiljan innan din föreställning.

Läs mer om teatermiddag

Sven Boräng

Skådespelare

Hannah Alem Davidson

Skådespelare

Karin de Frumerie

Skådespelare

Ashkan Ghods

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Eline Høyer

Skådespelare

Carina M Johansson

Skådespelare

Emil Ljungestig

Skådespelare

Produktion

Av Klas Abrahamsson Regi Ragna Wei Skådespelare Sven Boräng, Hannah Alem Davidson, Karin de Frumerie, Ashkan Ghods, Johan Hafezi, Eline Høyer, Carina M Johansson, Emil Ljungestig Kapellmästare Dan Evmark Musiker Karolina Almgren, Arvid Jullander, Adam Ross Scenografi Helga Bumsch Kostym Maja Mirković Mask Gunnar Lundgren Ljus Ilkka Häikiö Ljud Tova Östman Koreografi Lidia Wos Musik Stikkan Andersson, Bill Evans, Bobby Russel, Beppe Wolgers, med flera Dramaturg Lisa Lindén Förlag Colombine Teaterförlag