Nattvak

Baserad på overkliga händelser

Nattvak är ett spännande och existentiellt drama, en finurlig och humoristisk berättelse om en familj där banden är på väg att klippas. För den vuxne sonen är det dags att bryta upp, kanske borde han ha flyttat för länge sedan.

Men det håller verkligen inte alla med om, för vad skulle kunna hända då?
När de mest vansinniga påståenden börjar spira och slå rot utvecklas det hela till en krypande nagelbitare. Är Elvin verkligen den alla tror att han är? Lyckas den trygga familjen hålla ihop när det börjar knaka i fogarna och vem kan man egentligen lita på?

Nattvak är skriven av uppmärksammade Alejandro Leiva Wenger. 2023 fick han Expressens teaterpris En bit av Georgs hatt, läs intervju här. Regisserar, och det för första gången på Göteborgs Stadsteater, gör Martin Rosengardten. Nattvak är deras tredje gemensamma projekt.

Martin Rosengardten komponerar även musiken till Nattvak.

Martin Rosengardten är regissör och skådespelare. Han har regisserat på
bland annat Riksteatern, Folkteatern i Göteborg, Malmö Stadsteater och
Kulturhuset Stadsteatern. Bland senare uppsättningar kan nämnas Everybody’s Talking About Jamie på Malmö Opera, Katt på hett plåttak på Kulturhuset Spira, Inatt Blir Allting Annorlunda på Kulturhuset Stadsteatern och Son Fader Moder på Malmö Stadsteater. Våren 2024 är han aktuell som skådespelare i SVT-serien Smärtpunkten.

Foto: Jonas Kündig.

Urpremiär
Syntolkning
26 oktober
Scen
Studion
Pris
120-340 kr

Alejandro Leiva Wenger är en av de bästa dramatikerna vi har just nu. Han skriver klassisk dramatik med många twister, där inget riktigt går att lita på och historien plötsligt kan ta en ny riktning. Pjäsen handlar om oss idag och vad vi står inför, sprungen ur den löjligt stora frågan vad det egentligen innebär att vara människa. Det är en slags thriller som utspelar sig i familjens trygga famn, fast hur säkra kan vi egentligen vara på dem som står oss allra närmast?

Martin Rosengardten, regissör

Medverkande

Magdalena Eshaya

Skådespelare

Johan Friberg

Skådespelare

Anna Harling

Skådespelare

Pierina Rizzo

Skådespelare

Odin Romanus

Skådespelare

Av Alejandro Leiva Wenger Regi Martin Rosengardten Skådespelare Magdalena Eshaya, Johan Friberg, Anna Harling, Pierina Rizzo, Odin Romanus Scenografi och kostymdesign Sven Dahlberg Maskdesign Linda Nieminen Ljusdesign Max Mitle Ljuddesign Dan Andersson Musik Martin Rosengardten Föreställningsdramaturg Joel Nordström Textdramaturg Lisa Lindén