Konstnärlig CHEF

Lars Melin

Biografi

Konstnärlig chef

Lars Melin är skådespelare och regissör och har sedan sin skådespelarexamen haft en nära relation med Backa Teater. Han genomförde sin praktik på teatern och arbetade därefter flera år som skådespelare. Lars regisserade Dumstrut under Brott- och straffprojektet 2007 och har även regisserat Stickor i hjärtat, Turkduvan, Astronauten som inte fick landa och Färgen från yttre rymden.

Lars har tidigare varit konstnärlig ledare och teaterchef på Smålands Musik och Teater i Jönköping och kommer närmast från Regionteater Väst där han har varit konstnärlig chef sedan 2016.

Pressbilder på Lars Melin.

Skicka e-post till Lasse

Mobil: 0708-65 61 62

"Tiden på Regionteater Väst har varit fantastisk. Vi har tillsammans lyckats utveckla utmanande och tillgänglig scenkonst för unga människor i hela Västra Götaland. Att nu återvända till Backa Teater där vi med våra samlade erfarenheter tillsammans kan bygga en framtid med egensinnig och engagerande scenkonst för den unga publiken, där de befinner sig i världen idag, ser jag som en enorm möjlighet. Jag har så gott som hela mitt yrkesliv ägnat mig åt scenkonst för unga människor och jag ser det som en kommersiell frizon: En plats där konsten kan vara fri. På den platsen trivs jag. Jag vill nu tillsammans med Backa Teaters hela personal fortsätta att utveckla scenkonst som gör det svåra talbart. En scenkonst som inte väjer för de svåra frågorna, inte ger de enkla svaren eller kommer med lösningar. Jag vill skapa scenkonst som lyssnar in den unga publiken och tar den på allvar. Ett arbete och en utmaning som jag ser oerhört mycket fram emot."

Lars Melin

Aktuella produktioner

Teorier om människan

Premiär 4 december 2024

Om du inte kan sätta ord på det, vem kan?

Tidigare produktioner

Göteborgs Stadsteater
Spelår Föreställning Funktion
2022-2023 Lyckliga i alla våra dagar Regi
2021-2022 Jubileumskonsert Uppbackade av
2021-2022 Färgen från yttre rymden Regi
2011-2012 Astronauten som inte fick landa Regi
2000-2009 Dumstrut Regi
2000-2009 Turkduvan Av
2000-2009 Stickor i hjärtat Regi