Här är Skid Rows coolaste soulrockband

”Feed me”, ”Grow for me”, ”Suddenly Seymour”, kompositören Alan Menkens låtar har blivit lika stora favoriter som musikalen Little Shop of Horrors i sig. På Stadsteatern kommer de spelas av ett fem-mannaband som bäst beskrivs med orden ”i en klass för sig”. Med det här gänget blir det garanterat mycket känslor, hejdlöst ös och sväng i blomsterbutiken.

Bandet är skräddarsytt och består av en blandning av etablerade musikrävar och unga guldkorn. De finns med på scenen från första till sista takt. Här finns tre originalmedlemmar i legendariska bandet The Soundtrack of Our Lives*, på bas och som kapellmästare Ian Person, gitarr och tillika kapellmästare Kalle Gustavsson Jerneholm och bakom trummorna Fredrik Sandsten. Piano spelas av Lada Egolaeva, även kallad ”stjärnskott från Ryssland” som i juni även titulerar sig nyutexaminerad rockmusiker. På orgel och synt hör och ser vi Emelie Odelberg. Hon var bland annat keyboardist på Jens Lekmans senaste turné och står bakom ljudet på flera av Folkteaterns föreställningar.

Men det hade inte blivit någon musik på scenen utan några bakom också. Musikansvariga är Alf Lund Godbolt och Dan Lindén och ljud av Daniel Johansson. Ebbot Lundberg, sångare i The Soundtrack of Our Lives, låtskrivare, musiker och tv-personlighet, har skrivit nya svenska texter till låtarna.

*The Soundtrack of Our Lives
Grammisvinnare 1996, 2001, 2008, 2013, Grammynominerad i USA 2002. Uppträdanden i urval på Royal Albert hall, Glastonbury, Coachella, Roskilde, Ullevi, samt i tv-shower som Letterman, Jay Leno, Conan O’Brian, Jools Holland. The Soundtrack of Our Lives turnerade ihop med bl a Oasis, Robert Plant, U2 , Black Crowes och Rolling Stones.

Text: Jenny Jernberg
Foto: Ola Kjelbye

Tillbaka till "Little Shop of Horrors"