Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor från besökare av teatern. Har du en fråga du inte hittar svaret på här på hemsidan så skicka in den till info@stadsteatern.goteborg.se!

Ditt biljettköp

Hur köper eller bokar jag biljetter?

Biljetter köper du enklast direkt på hemsidan eller genom att boka i biljettkassan. Se Biljetter. Håll gärna utkik på vår hemsida i slutet av maj varje år, då släpps det nya biljetter och paket med rabatt på föreställningar. Presentkort finns också att köpa i valfritt belopp och gäller i två år. Se presentkort.

Varför kan jag inte logga in när jag skall registrera mina kunduppgifter?

Din e-postadress är troligtvis registrerad hos oss sen tidigare. Klicka på glömt lösenord om du inte kommer ihåg vilket lösenord du använt tidigare. Observera att det ej går att klicka på glömt lösenord om du första gången skapade din webbprofil med Facebook, Google eller Twitter.

Du kan även välja att inte logga in med en kundprofil. Scrolla ner på sidan och klicka Skippa inloggning. Då kan du köpa och betala dina biljetter men inte se tidigare bokningar eller hantera din webprofil.

Varför får jag ingen bekräftelse på min biljettbokning?

Om inte någon bekräftelse eller kvitto dykt upp ca 10-15 minuter efter du gjort ditt köp, dubbelkolla i din skräpkorg i mailen. Ring biljettkassan 031-7087100 om du inte hittar bekräftelse, så hjälper de dig.

Kan jag boka om eller avboka mina biljetter?

Du kan boka om dina biljetter gratis fram till en dag innan föreställning. Enklast gör du det via din orderbekräftelse.

Om du köpt till vårt återbetalningsskydd så återköper vi dina biljetter fram till 72 timmar innan föreställning. Fram till tre timmar innan föreställning kan du lösa in dina biljetter mot ett presentkort. Läs mer om regler och villkor här: Byte av föreställningsdag samt återbetalningsskydd - Göteborgs Stadsteater (goteborg.se)

Måste jag skriva ut min biljett eller kan jag visa upp e- biljetten i mobilen?

Du behöver inte skriva ut din biljett, utan kan visa upp din den som pdf eller ladda ner den till en app i mobilen.

Betalningen går inte igenom – vad gör jag?

Om du backar i köpflödet från det att du gått vidare till betalning så kan betalningen låsa sig och inte gå igenom. Om du upplever detta kontakta biljettkassan på 031- 7087100 så hjälper de dig.

Vilka öppettider har biljettkassan?


Biljettkassan har normalt öppet för besök 12.00-19.00 tisdag-fredag, samt 12.00-18.00 på lördagar. Söndagar öppet från tre timmar innan föreställning. För avvikande öppettider se Öppettider - Göteborgs Stadsteater (goteborg.se)

Hur kommer jag i kontakt med biljettkassan?

Lättast är att skicka ett e-postmeddelande till biljettkassan@stadsteatern.goteborg.se eller ringa biljettkassan på 031-7087100.

Ditt teaterbesök

Hur lång är föreställningen och är det paus?

Föreställningens längd anges på biljetten och på pjässidan på hemsidan när det närmar sig premiär. Ibland har föreställningarna paus, det anges på pjässidan på hemsidan. Se alla aktuella föreställningar.

Gör gärna en förbeställning i Foajébaren när du kommer till teatern så står ett bord uppdukat i pausen. Se mer under Restaurang på denna sida.

Inringning sker tre gånger innan föreställningen startar igen. Pausen är oftast ca 20 minuter på de mindre scenerna och ca 30 minuter på Stora Scen.

Förekommer triggervarningar ?

Vi varnar vanligen endast för höga ljud, stroboskop och rök. Det anges på skyltar på teatern samt på sidan för den aktuella föreställningen här på hemsidan.

Finns det garderob?

Vid föreställning på Stora Scen är Garderoberna vid parkett är bemannade av publikvärdar som under hela föreställningen är på plats. Kostnaden är ca 20 kr. Det finns även obemannade garderober vid övre parkett samt vid Studion och Lilla scen utan kostnad.

Vad händer om jag kommer för sent till föreställningen?

Det är viktigt att komma i tid till en teaterföreställning. En sen entré stör både skådespelare och publik. Möjligheten att bli insläppt efter föreställningens start är begränsad och sker lämpligast i pausen. Ta alltid kontakt med våra publikvärdar, så hjälper de dig.

Finns det hörhjälpmedel?

I garderoben kan du låna hörhjälpmedel, prata med våra publikvärdar så visar de dig rätt. Har du svårt för höga ljud och stark musik finns det öronproppar, även det i garderoben. Se även sidan om tillgänglighet.

Kan jag betala med kontanter?

Det går bra att betala med kontanter både i biljettkassa och i våra restauranger/barer.

Kan jag betala med presentkort?

Stadsteaterns presentkort är enbart giltigt för biljetter och går att använda både online och i biljettkassa.

Räcker det med att ha mobilen på ljudlös?

Självklart stänger du av mobiltelefonen i salongen innan föreställningen startar. Flygplansläge går bra.

Var finns parkering?

Parkering finns på flera platser runt omkring Götaplatsen, t ex mellan teatern och Artisten, samt vid Lorensberg.

Program till föreställningarna

Program finns i biljettkassan, i garderoberna på nedre plan och utanför Lilla Scen samt Studion.

Var lämnar jag blommor till en skådespelare?

Har du en vän som står på scenen som du vill ge blommor till? Då lämnar du blommorna till publikvärdarna som ser till att den delas ut på scenen i applådtacket!

Publikvärdar

Publikvärdarna finns överallt på teatern i samband med föreställning. I serveringarna, vid dörrar och i garderober. De hjälper dig till rätta om det är något du undrar över.

Restaurangen

Finns det servering på teatern?

Foajébaren är oftast öppen i samband med föreställning på Stora Scen och Studion. Vid föreställningar på Lilla scen är vårt Teatercafé öppet i kassahallen. Se allt om Restaurangen.

Hur bokar jag bord i restaurangen?

Teatermiddag på Tiljan bokar du enklast via Restaurang Tiljan : Reservation (bokabord.se) Se aktuell meny på Göteborgs Stadsteaters restaurang - Göteborgs Stadsteater (goteborg.se).

Kan jag förbeställa mat och dryck till pausen?

I pausen blir det ofta rusning till baren! Boka det du vill ha på plats direkt med personalen i Foajébaren, innan föreställningen börjar. Då står din beställning framdukad i pausen. Se Förboka pausförtäring - Göteborgs Stadsteater (goteborg.se)

Får jag ta med egen mat eller dryck?

Stadsteatern driver egen restaurangverksamhet, så är det inte tillåtet att ta med sig egen matsäck. Detta då Stadsteatern ansvarar för alla livsmedel och drycker som förtärs hos oss.

Får jag ta med mat eller dryck in i salongen?

Nej, det är inte tillåtet att medta mat eller dryck in i våra salonger under föreställningarna.

Övriga frågor

Tar teatern emot praktikanter?

Göteborgs Stadsteater tar endast emot praktikanter från yrkesutbildningar. Söker du sådan praktikplats skicka ett mail till info@stadsteatern.goteborg.se

Guidade turer och studiebesök

Förfrågningar om guidade turer för grupper skickas via mail till guidning@stadsteatern.goteborg.se.

Det kostar 70 kr/person, minst 700 kr för en grupp. OBS! Under visningen går vi mycket i trappor, så om du vet med dig att du har svårt att röra dig kanske du får vara beredd på att inte kunna se riktigt allt.

Kvarglömda saker

Våra publikvärdar samlar ihop eventuellt kvarglömda saker efter föreställning och lämnar in till receptionen (Sceningången) på teatern. Ring receptionen för besked om dina kvarglömda saker finns där! Telefon 031- 708 70 00. (Det går även att anmäla förlust av föremål till receptionen).

Frågor och åsikter om uppsättningarna

Om du har synpunkter på något du sett på någon av våra scener eller vill fråga om något kan du maila till info@stadsteatern.goteborg.se så kommer det till rätt person.