"att känna sig ovälkommen är det värsta som finns"

Tre frågor till Anna Vnuk om föreställningen.

Berätta lite om föreställningen! Varför var den viktig för dig att göra just nu?

– Det här är en sådan här föreställning som jag haft i mig jättelänge och bara skjutit undan. Jag har vetat att vid nåt tillfälle i livet kom – mer jag behöva tänka på det här och sen har jag bar skjutit upp det tills jag nästan fyller femtio! Så idén har liksom bara legat i en liten låda, kan man säga, jag har väl inte varit redo förrän nu.

Vem riktar sig föreställningen till?

Anna Vnuk är Bastarden är en föreställning till de ca sju bastarderna som kommer sitta i publiken. Det är ju lite roligt att säga så för hur definierar man en bastard egentligen? Det är en föreställning till dem. Förhoppningsvis får man tänka på sin egen berättelse när man ser min. Men oavsett om man har blivit lämnad av en familjemedlem eller inte så kan man kanske ändå relatera till känslan av att vara en ovälkommen figur i nån del av livet.

Hur relaterar du till ordet bastard?

– Jag tycker bastard är ett ganska roligt ord för jag tycker att det är så störigt. Det är en störig person. En bastard är en objuden gäst som ändå dyker upp på festen, förstår du vad jag menar? En skitunge på något vis som mitt hjärta kan ömma för. Det är det värsta som finns, att känna sig ovälkommen.