ETC European Theatre Convention

Göteborgs Stadsteater är medlem i ETC: European Theatre Convention som grundades 1988 och är det största nätverket av offentliga teatrar i Europa.

Under våren 2021 deltar Göteborgs Stadsteater i ETC-projektet "Renaissance".

Om projektet Renaissance:

Under våren har 22 teaterhus från 18 länder producerat var sin kortfilm inspirerad av den tid vi just nu lever i. Teaterhusen har reflekterat över livet under pandemin och den lust och potential som nu finns att ”återskapa” teatern. Samtliga filmer visas i ett svep på ETC:s hemsida endast den 9 maj på Europadagen. Därefter kommer en kortfilm att visas varje vardag med start den 10 maj.

För trailer, se här: Trailer för "Renaissance"

Tiden efter den mörka medeltiden, renässansen, präglades av ett stort mått av skönhet och visdom, av dramatiska förändringar och nya samhällsmönster, en ny tidsanda. I projektet står renässansen för återfödelsen av teatern och de deltagande europeiska teatrarna presenterar här alla nyskrivet material för den digitala scenen.

I produktionsteamet för Göteborgs Stadsteaters bidrag Make Theatre Great Again ingår Pontus Stenshäll, Sisela Lindblom, Fredrik Evers och Peter Buchschatz. Skådespelare är Jesper Söderblom. Bidraget visas den 4 juni.