Skådespelare

Hannah Alem Davidson

Eva, Puntilas dotter

Hannah Alem Davidson avslutade 2014 sin treåriga skådespelarutbildning (Wiks teaterlinje, Teater Västanå/Berättarteater, Skara Skolscen). Därefter arbetade hon i den fria gruppen Potato Potato i Malmö och på Angereds teater. På Backa Teater har hon sedan 2015 medverkat i Namn, Misfits, Fursten, 5114 dagar och DNA-Dansa Nära Anhörig.

Från hösten 2017 ingår Hannah i Göteborgs Stadsteaters ensemble vid Götaplatsen. Hon debuterade som Robert i Utvandrarna och har medverkat i Motherdog, Lärda kvinnor (Armande) och i Ship of Fools (Emma). Tre somrar i rad har Hannah dessutom spelat Shakespeare i Vadstena: Romeo och Juliet, Två adelsmän från Verona och Macbeth med ensemblen Shakespeare på Gräsgården.

När det gäller film och tv har Hannah gjort mindre roller och hon medverkade i regissören Begonia Randavs kortfilm Stödgruppen. I kortfilmen 2nd Class, regi Jimmy Olsson, spelade hon huvudrollen. Filmen har visats på festivaler i ett antal länder och på Göteborgs filmfestival 2019. Såväl filmen som Hannah har blivit mångfalt prisad.