Caroline Söderström, Marie Delleskog, Lisa Lindgren, Victoria Olmarker, Carina Boberg.Pressbild CRIME SCENES:

CRIME SCENES:

Sista föreställningen lör 2 juni!

(det handlar inte om rån, mord eller kvinnomisshandel)

Det handlar om kön. Det handlar om förväntningar, makt och om att ta plats. Det handlar om vad som är betydelsefullt. Och om att vända på blicken. Om att inte uppfylla de grundläggande kriterierna för att få ta scenen i anspråk. Att göra är makt. Vi vill att du ska förstå varför föreställningen slutar som den gör.

Carolina Frände, konstnärlig ledare för Stockholms Stadsteater Skärholmen och koreografen Nadja Hjorton sätter tillsammans upp föreställningen. Carolina Frände var senast på Göteborgs Stadsteater då hon regisserade den uppmärksammade föreställningen En helt god kvinna som förutom paret Myrdal också handlade om henne själv. Nadja Hjorton är dansare och koreograf och har arbetat med flera produktioner på bland annat Regionteater Väst. Nu kommer hon för första gången till Göteborgs Stadsteater.

Premiär
Scen
Studion
Längd
Ca 1 tim och 30 min, ingen paus.

Produktion

Idé och regi Nadja Hjorton, Carolina Frände Skådespelare Carina Boberg, Marie Delleskog, Lisa Lindgren, Victoria Olmarker, Caroline Söderström Scenografi Henrik Ekberg Kostym Hélène Otterbeck Ljus Max Mitle Ljud Frej Obenius Dramaturg Anna Berg