Lasse Carlsson, Victor Ståhl Segerhagen, Eline Høyer, Hannah Alem Davidson, Johan Hafezi, Maria Hedborg, Emil Ljungestig
Emil Ljungestig, Victor Ståhl Segerhagen, Johan Hafezi, Eline Høyer, Lasse Carlsson, Maria Hedborg, Hanna Alem Davidson
Victor Ståhl Segerhagen, Johan Hafezi, Eline Høyer, Hannah Alem Davidson, Lasse Carlsson, Maria Hedborg, Emil Ljungestig
Lasse Carlsson, Maria Hedborg, Hannah Alem Davidson, Johan Hafezi, Eline Høyer, Victor Ståhl Segerhagen, Emil Ljungestig

100 sånger

En poetisk lek med tiden och en bitterljuv lovsång till livet

De befinner sig på en tågstation. Ett myller av människor. Kvinnor och män med resväskor, ryggsäckar och påsar. Någon på väg till en anställningsintervju, en annan att begrava ett barn. De har allt och inget gemensamt. Det är en vacker morgon i september.

Klockan åtta och femtiofem tar strömmen av röster slut. I samma stund som Sally får syn på mannen på tåget. Två blickar i förälskelse. Hon tappar koppen och hela världen går i kras. Allt är över.

Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet, till det obeskrivliga ögonblicket före katastrofen. De berättar för oss om oväntade möten, kärlek, drömmar, om världens underverk. Och om musiken de har lyssnat på. De där låtarna som spelas och som får oss att le. Som vi nynnar på i morgontrafiken.

100 sånger är en poetisk lek med tiden och en bitterljuv lovsång till livet. Om det levda och det olevda.

Regissören Michael Cocke är väl bekant med Roland Schimmelpfennig, en av Europas mest tongivande dramatiker och en samtidsmästare av rang. Hans pjäser har spelats runt om i Sverige sedan 2003. 100 sånger hade världspremiär på Örebro Länsteater i mars 2019 och är beställd av Michael Cocke som då var teaterns konstnärliga ledare.

Det ska bli så roligt att få ge Göteborgspubliken möjlighet att få möta en av vår tids största dramatiker. I 100 sånger leker Roland Schimmelpfennig med teaterns tid och rum på ett unikt och hisnande sätt.

Michael Cocke


Foto: Aorta

Premiär
Syntolkning
Fredag 6 maj kl 19.00
Scen
Lilla Scen
Längd
Cirka 1 tim och 30 min, ingen paus
Pris
140 - 330 kr

Recensioner

Föreställningen äger liv, färg och engagerande teaterlust

SvD

Pjäsen leker med tid och rum – och med teaterns tid och rum – i ett allvarligt tema, tydligt samtida i ämne och tankar. Trots nära döden-upplevelsen är det ofta också roligt och gjort med lätt hand.

Borås Tidning

De är beundransvärt sammanlänkade, vet exakt när repliker ska levereras och fogas ihop med nästföljande utsaga. Sannerligen imponerande teamwork!

Kulturbloggen

Medverkande

Hannah Alem Davidson

Skådespelare

Lasse Carlsson

Skådespelare, musiker

Johan Hafezi

Skådespelare

Maria Hedborg

Skådespelare

Eline Høyer

Skådespelare

Emil Ljungestig

Skådespelare

Victor Ståhl Segerhagen

Skådespelare

Bakom kulisserna

Introduktion till 100 sånger

Fördjupa din upplevelse med introduktion till 100 sånger av dramaturg Anna Berg! Välj själv om du vill läsa eller lyssna till den.

Lyssna på eller läs introduktionen

Fyra frågor...

...till Michael Cocke, regissör till 100 sånger, och som också var den som beställde pjäsen av dramatikern Roland Schimmelpfennig.

Intervju med Michael Cocke

Roland Schimmelpfennigs 13 teser

När regissören Michael Cocke vid ett besök i Berlin lånade dramatikern Roland Schimmelpfennigs lägenhet fick han syn på dramatikerns 13 teser om skrivande, uppsatta på väggen. Dessa teser är inspirerande ledord!

Till teserna

Produktion 100 sånger

Av Roland Schimmelpfennig Översättning Ulf Peter Hallberg Regi Michael Cocke Skådespelare Hannah Alem Davidson, Lasse Carlsson, Johan Hafezi, Maria Hedborg, Eline Høyer, Emil Ljungestig, Victor Ståhl Segerhagen Scenografi och videodesign Henrik Ekberg Ljusdesign Max Mitle Kostymdesign JOSEFINA GUSTAVSSON Maskdesign Ingela Collin Koreograf JIMMY MEURLING Dramaturg Anna Berg Teaterförlag Colombine Teaterförlag