Stormen

Extremt fritt efter Shakespeare

Bered dig på en maximalistisk helhetsupplevelse som försöker manipulera och beröra när konstkollektivet KonstAB tar Shakespeares Stormen och gör den till sitt eget universum.

”Hur har du DET? HUR har du det? Hur HAR du det? Hur har DU det? Vem har sett? Vem SER? Vad har du SETT? Se på dig själv. Hur har du blivit så stor? När blev du så stor? Du är så full av påhitt, precis som din far. Är det inte så? Det är inte ditt fel att vi inte kunde leva tillsammans. Skulden ligger INTE hos dig. Försök nu att sova. Imorgon ska vi köpa skridskor på Stadium som du sett fram emot.”

Stormen invigde Göteborgs Stadsteater 1934 och var även den pjäs som återinvigde teaterhuset efter ombyggnationen 2002. Den här gången ger konstkollektivet KonstAB oss en fysisk, fartfylld och färgsprakande version av Shakespeares klassiska sagospel.

Konstkollektivet har tidigare gästat Göteborgs Stadsteater med sin trilogi Total trygghet, Total fräschhet och Total strukturalitet. Med Stormen tar man nu en plats i Göteborgs Stadsteaters ordinarie repertoar.

KonstAB skärskådar vår samtid med ett i det närmaste otyglat scenspråk. Kollektivet blandar ofta videokonst, ljudverk och dramatik och är nu bland annat aktuella med produktionen av den första gemensamma långfilmen, Vernissage hos Gud, en surrealistisk komedi om Gud och dadaism.

Shakespeare arbetade ofta med pjäs i pjäsen. Vi i KonstAB vill ställa oss utanför vår föreställning, utanför det faktum att vi återger. För att se att vi valt att återge Stormen. Det får inte bli att man bara går till jobbet.

Ossian Melin


För information: Under föreställningen visas verkliga och animerade erotiska och pornografiska scener på projektionsskärmar. Det förekommer höga ljud och rökelse.

Premiär
Syntolkning
Fredag 5 november kl 19.00
Scen
Lilla Scen
Längd
Ca 2 tim och 10 min inkl paus
Pris
140-280 kr.

mer om föreställningen

Ossian Melin om Stormen

"Alltså varför gå till Lilla Scen på Göteborgs Stadsteater för att se Shakespeare. Vill man se Shakespeare då åker man till London och kollar på The Globe Theatre där människor har ägnat sitt liv åt att bemästra den typen av scenkonst."

Läs hela intervjun

Introduktion till Stormen

Dramaturg Sisela Lindblom ger en introduktion till Stormen. Du kan välja att lyssna på den, cirka 10 minuter lång, eller läsa den i textformat.

Läs eller lyssna på introduktionen

Bilder från repetition

Nu finslipas tajming, repliker och övergångar inför premiären den 9 oktober. Vi tog oss in på Lilla Scen för att ta några bilder när teamet repeterar.

Se alla bilder!

smart hybridkonst som pekar framåt

SvD

oavbrutet överraskande

GP

Det här är verkligen roligt, och originellt.

Expressen

applåder över en nytänkande scenkonst

DN

Språkbehandlingen har imponerande spänst och dialogen är full av ordlekar som blir till självgående bubblor och nya dimensioner i dramat.

Aftonbladet

Skådespelarna agerar med enorm pondus.

Kulturbloggen

föreställningen genomtränger alla sinnen

BT

Filip Aladdin

Skådespelare

Adam Axelsson

Skådespelare

Victoria Dyrstad

Skådespelare

Anton Hellström

Skådespelare

Hilda Krepper

Skådespelare

Produktion

Av William Shakespeare Bearbetning och regi Ossian Melin Skådespelare Filip Aladdin, Adam Axelsson, Victoria Dyrstad, Anton Hellström Praktikant Balettakademien Hilda Krepper Scenografi, kostymdesign, maskdesign KonstAB Koreografi Hilda Krepper Ljusdesign Filip Aladdin Ljuddesign, videodesign KonstAB Dramaturg Sisela Lindblom