Caroline Söderström

Bad Roads

Sex berättelser om livet i skuggan av ett krig

En ung journalist beger sig till östra Ukraina och blir kär i en soldat som hon också är rädd för. Några tonåringar förväntar sig presenter i utbyte mot sex. En rektor blir trakasserad vid en vägbom. En flicka får betala dyrt för en överkörd höna, en sjukvårdare har sin älskares kropp i bilens baklucka.

Människor möts sammanförda via ödelagda vägar. Relationer uppstår, skadas av kriget och kommer aldrig att läka. Berättelserna i Bad Roads handlar om människor i ett ingenmansland där det inte längre finns gott eller ont och där gränsen mellan offer och förövare suddats ut.

Den flerfaldigt prisade Bad Roads, i regi av Tamara Trunova från Left Bank Theatre i Kyjiv, hade urpremiär på Royal Court Theatre i London 2017 och har även spelats i bland annat Tyskland, Schweiz och Litauen.

För information: Föreställningen innehåller bitvis ett mycket grovt språk samt explicita beskrivningar av våld.

Gå på teatercirkel om Bad Roads och diskutera din upplevelse! Läs mer här.

Foto: Jonas Kündig

Sverigepremiär
Syntolkning
6 april
Scen
Studion
Längd
Föreställningens längd publiceras i premiärveckan
Pris
140-290 kr

Tamara Trunova, regissör:

"Krig tar aldrig slut. Det pågår alltid någon annanstans. Jag tror att teatern verkligen är väsentlig i krigs- och efterkrigstider. Och att prata om kriget utanför krigszonen är dubbelt så viktigt."

Salong Ukrainsk dramatik idag

Stadsteatern+

En kväll inspirerad av den klassiska salongsformen. Samtal om ukrainsk dramatik med ukrainska dramatikern Natalka Vorozjbyt, som skrivit Bad Roads och översättaren av samma pjäs, Mikael Nydahl.

Läs mer och ladda ner dina fria biljetter

En helkväll på teatern

Gör ditt teaterbesök till en helkväll med både mat och teater! Boka en teatermiddag till ett förmånligt pris. Middagen serveras i Restaurang Tiljan innan din föreställning.

Läs mer om teatermiddag

Senaste nytt!

Med vårt nyhetsbrev blir du uppdaterad om vad som händer på Göteborgs Stadsteater.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Medverkande

Marta Andersson-Larson

Skådespelare

Hans Brorson

Skådespelare

Johan Friberg

Skådespelare

Ashkan Ghods

Skådespelare

Mia Höglund-Melin

Skådespelare

Carina M Johansson

Skådespelare

Emil Ljungestig

Skådespelare

Caroline Söderström

Skådespelare

Produktion

Av Natalka Vorozjbyt Översättning Mikael Nydahl Regi Tamara Trunova Skådespelare Marta Andersson-Larson, Hans Brorson, Johan Friberg, Ashkan Ghods, Mia Höglund-Melin, Carina M Johansson, Emil Ljungestig, Caroline Söderström Scenografi och kostym Richard Andersson Mask Marina Ritvall Ljus och video Ludde Falk Ljud Iryna Novikova Konstnärlig rådgivare Dmitri Plax Dramaturg Sisela Lindblom