Redaktion

Teaterrummet startades 2014 för att ta till vara de reflekterande texter som (förhoppningsvis) uppstår i en teaters ordinarie verksamhet och dela med sig av dem till en nätbaserad publik. Men också med avsikt att göra egna redaktionella beställningar och att påverka diskussionen om teater - denna urgamla konstform och samtidsförankrade temp i någons röv!

Teaterrummet initierades av Göteborgs Stadsteaters dåvarande konstnärlige ledare Anna Takanen och ser nu framtiden an tillsammans med vår nuvarande konstnärlige ledare Pontus Stenshäll.

I redaktionen ingår Sisela Lindblom, Joel Nordström, Håkan Westesson och Björn Sandmark, och bland andra medarbetare som varit med att starta upp verksamheten finns Aina Florin. Och så alla våra fantastiska skribenter förstås!

Sisela Lindblom

Arbetar som dramaturg på Göteborgs stadsteater. Verksam som författare, dramatiker och regissör. I romanen The Agency (Norstedts 2011) förekommer både skådespelare, teateragenter och funderingar kring teaterrummet. Läs mer om Sisela Lindblom.

Mejla Sisela Lindblom!

Joel Nordström

Arbetar som dramaturg på Göteborgs Stadsteater. Vid sidan om sitt arbete iscensätter han egna föreställningar. Han har bland annat arbetat som dramaturg på Orionteatern i Stockholm. Läs mer om Joel Nordström.

Mejla Joel Nordström!

Håkan Westesson

Arbetar som producent på Göteborgs Stadsteater. Verksam som författare och poddare.

Han har tidigare arbetat med Sveriges Radio Drama, Göteborg Film Festival, Teater Bhopa och tidskriften Filmkonst.

Mejla Håkan Westesson!

Björn Sandmark

Arbetar som VD på Göteborgs Stadsteater och innan dess på Göteborgs kulturförvaltning.
Sandmark är författare och har publicerat sju böcker, 2014 kom "Jag är en annan. Några nedslag i Erik Lindegrens extatiska diktning". Hösten 2017 gav han ut en ny bok om teater som är "ett essäistiskt collage", en antologi, med texter om på Göteborgs Stadsteater och Backa Teater de senaste tre åren. Kritiker i GP och Expressen under 15 år, numera på Dala-Demokraten. Sedan åren som redaktionsmedlem på Tidskriften Ord & Bild också översättare, främst från tyska.

Stefan Åkesson

Stefan Åkesson har sedan 2009 arbetat på Backa Teater som dramaturg. Han är utbildad vid Dramatiska institutets dramatiker/dramaturgutbildning och har skrivit och regisserat ett flertal föreställningar. Främst inom ramen för performancekompaniet Poste Restante som han grundande tillsammans med Linn Hilda Lamberg och delade det konstnärliga ledarskapet med under 2007 – 2015. Läs mer om Stefan Åkesson.

Mejla Stefan Åkesson!