Samtal med Ulrika Westerlund, Ebba Witt-Brattström, Maria Ramnehill, Yolanda Bohm och Sara Edenheim. Med poesiuppläsning.
Från kvinnokamp inriktad på ett kön till en mångfacetterad och inkluderande feminism har vägen varit lång. Den utvecklade synen på genus och kön innebär även nya perspektiv.
Hur ska transpersoner ta plats inom feminismen? Hur förhåller sig kvinnokampen till dagens transkamp, och vice versa? Är transkvinnor verkligen ett hot mot feminismen, som en del anser? Vad är egentligen könsidentitet? Separatistiska rum – för vilka? Hur skulle ett tredje kön påverka jämställdhetsarbetet?
Fri entré men platsbiljett krävs.
Obs! Ytterligare biljetter har släppts!
Samtalet avslutas med poesiuppläsning av Yolanda Bohm, aktuell med diktsamlingen Ikon.
Medverkande
Ulrika Westerlund, förbundsordförande RFSL 2010–2016, särskild utredare ”Stärkt ställning och bättre levnadsvillkor för transpersoner”.
Ebba Witt-Brattström, professor i litteraturvetenskap
Yolanda Bohm, poet
Maria Ramnehill, kritiker, frilansjournalist, författare till Ett transfeministiskt manifest
Sara Edenheim, docent i historia
Moderator är Bosse Parbring, kommunikatör på Jämställdhetsmyndigheten, tidigare Nationella sekretariatet för genusforskning.
Tid: 19/4 kl 19.00-21.00
Plats: Frölunda kulturhus. Obs! Platsen!
Ett arrangemang av Göteborgs Stadsteater i samarbete med en rad kulturinstitutioner i Göteborg med anledning av EuroPride 2018. Evenemanget är en del i Göteborgs Stads arbete för en inkluderande och öppen stad.