En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce

Här möter vi Claes Malmberg i rollen som den legendariska satirikern och standupkomikern Lenny Bruce.

Handlingen utspelar sig i 50-60-talets USA och kastar sig mellan Lennys nattklubbsmonologer och hans kärlek till Honey. Mellan rättegångarna om yttrandefrihet, anklagelserna för obscenitet och ett liv i rus och jazzmusikens New York City.

Fredrik Evers har skrivit manus och sitter i registolen för att bjuda på en glittrande show. Han sätter också fingret på ett debattklimat som blivit alltmer inskränkt, där lättkränktheten råder och där det viktigaste är hur vi uttrycker oss, inte vad vi säger. Får vi inte skämta om allt?

Det blir ett uruppförande på Göteborgs Stadsteater, en ensembleföreställning med skådespelare, levande orkester och hela baletten!

Fredrik Evers är skådespelare och regissör. Han ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble och har sedan 2004 medverkat i en lång rad uppsättningar. Bland de senaste kan nämnas Karl Gerhard, Underkastelse, Lärda Kvinnor, Lång dags färd mot natt och Kejsarn av Portugallien. Under våren 2022 är han aktuell i Vi hade i alla fall tur med ramavtalet och Mr Burns. Fredrik Evers har tidigare regisserat Den rätte och Colettes kokbok, båda på Göteborgs Stadsteater, Möte med Strindberg på Lilla Teatern i Göteborg med flera.

Urpremiär
Scen
Stora Scen
Pris
Biljettsläpp 25 maj

Lenny Bruces knivskarpa, satiriska tolkning av sin samtid känns som en direkt attack på det inskränkta debattklimat som råder idag. Och att få Claes Malmberg att iklä sig den här rollen känns som en både livsfarlig och lustfylld kombination.

Fredrik Evers, regissör

Produktion

Av Fredrik Evers, Standuptexter av Lenny Bruce Regi Fredrik Evers Skådespelare Johan Friberg, Eline Høyer, John Lalér, Claes Malmberg, Victoria Olmarker, Jesper Söderblom, Caroline Söderström, Med flera Kapellmästare, musiker Thomas Darelid Scenografi Sven Dahlberg Kostymdesign Helga Bumsch Maskdesign Marina Ritvall Ljuddesign Fredrik Jönsson, Marcus Lilja Dramaturg Sisela Lindblom