Claes Malmberg

En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce

Claes Malmberg i rollen som den legendariska satirikern och standupkomikern Lenny Bruce

Handlingen utspelar sig i 50-60-talets USA och kastar sig mellan Lennys nattklubbsmonologer och hans kärlek till Honey. Mellan rättegångarna om yttrandefrihet, anklagelserna för obscenitet och ett liv i rus och jazzmusikens New York City.

Fredrik Evers har skrivit manus och sitter i registolen för att bjuda på en glittrande show. Han sätter också fingret på ett debattklimat som han menar har blivit alltmer inskränkt, där lättkränktheten råder och där det viktigaste är hur vi uttrycker oss, inte vad vi säger. Får vi inte skämta om allt?

Det blir ett uruppförande på Göteborgs Stadsteater, en ensembleföreställning med skådespelare, levande orkester och hela baletten!

Fredrik Evers är skådespelare och regissör. Han ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble och har sedan 2004 medverkat i en lång rad uppsättningar. Bland de senaste kan nämnas Karl Gerhard, Underkastelse, Lärda Kvinnor, Lång dags färd mot natt och Kejsarn av Portugallien. Under våren 2022 är han aktuell i Vi hade i alla fall tur med ramavtalet och Mr Burns. Fredrik Evers har tidigare regisserat Den rätte och Colettes kokbok, båda på Göteborgs Stadsteater, Möte med Strindberg på Lilla Teatern i Göteborg med flera.

Foto: Ola Kjelbye

Gå på teatercirkel om En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce och diskutera din upplevelse! Läs mer här.

Urpremiär
Syntolkning
17 december
Scen
Stora Scen
Pris
120-420 kr
Textas
26 januari

Lenny Bruces knivskarpa, satiriska tolkning av sin samtid känns som en direkt attack på det inskränkta debattklimat som råder idag. Och att få Claes Malmberg att iklä sig den här rollen känns som en både livsfarlig och lustfylld kombination.

Fredrik Evers, regissör

Johan Friberg

Skådespelare

Eline Høyer

Skådespelare

John Lalér

Skådespelare

Claes Malmberg

Skådespelare

Victoria Olmarker

Skådespelare

Jesper Söderblom

Skådespelare

Caroline Söderström

Skådespelare

Princess Lyka Alexander

Musikalartist

Amanda Arin

Musikalartist

Nyat Kibreab fredriksson

Musikalartist

Vinga Magnusdotter

Musikalartist

Ashaa Zaki Southerland

Musikalartist

Thomas Darelid

Kapellmästare, musiker

Per Boqvist

Musiker

Mats Lindberg

Musiker

Matz Nilsson

Musiker

Produktion

Av Fredrik Evers, Standuptexter av Lenny Bruce Regi Fredrik Evers Skådespelare Johan Friberg, Eline Høyer, John Lalér, Claes Malmberg, Victoria Olmarker, Jesper Söderblom, Caroline Söderström Musikalartister Princess Lyka Alexander, Amanda Arin, Nyat Kibreab fredriksson, Vinga Magnusdotter, Ashaa Zaki Southerland Kapellmästare, musiker Thomas Darelid Musiker Per Boqvist, Björn Cedergren, Mats Lindberg, Matz Nilsson Scenografi Sven Dahlberg Kostymdesign Helga Bumsch Maskdesign Marina Ritvall Ljusdesign Fredrik Jönsson Ljuddesign Marcus Lilja Koreograf Ambra Succi Dramaturg Lisa Lindén