30-tal i Tiljan

Mat, musik, mode och alla göteborgares teater

Vårt teaterhus, en kronjuvel på Avenyn, fyller 90 år i år! Detta ska firas med en inspirerande dinner show där historia, mode, mat och musik från 1930-talet möts.

Utforska arkitektur, mode, musik och gastronomi från 1934. Hur var det att gå på teater då? Vad åt och drack man? Gamla menyer har grävts fram för en kulinarisk resa till 30-talet. Mellan rätterna får vi veta mer om teaterhuset och dess historia. Mode från 30-talet visas och vi får tips på hur man kan använda vintagemode idag.

Kvällen avslutas med att Theresa Skjolden, tillsammans med gitarrist Richard Hauer, bjuder på en musikalisk och göteborgsk resa genom 30-talet. Låtar som alla känner igen knyts samman med artister från svunna tider.

Meny
Förrätt: Kalvtartar Jardiniere, med typiska tillbehör.
Huvudrätt: Västerhavstorsk med torsklever, torskrom och senapssauce på Sophus vis.
Dessert: Chokladtryffel med nougat, snö på brynt smör och sensommarsmaker.

Vegetarisk kost eller allergier anmäls senast fem dagar före besök till köksmästare stefan.stenbom@stadsteatern.goteborg.se

Medverkande: Theresa Skjolden, sångerska och expert på hållbart mode, Richard Hauer, gitarr, Marie Delleskog, konstnärlig ledare för Dagens Lunchteater samt restaurangchef Sanna Havås.

Stadsteatern90år.png

Dinnershow
17 september, 1 oktober, 3 december och 28 januari
Scen
Restaurang Tiljan
Längd
Ca 3 timmar. Insläpp 16.30
Pris
895 kronor