Salong: Stefan Lindberg och Lina Ekdahl

Vi följer upp fjolårets succé med att även i år uppmärksamma spännande dramatiker och författare i samband med Bokmässan.

Den uppmärksammade författaren, dramatikern och översättaren Stefan Lindberg, aktuell med romanen Viskarna, möter poeten och dramatikern Lina Ekdahl – i ett samtal om likheter, skillnader och beröringspunkter mellan dramatik, skönlitteratur och poesi. Stefan Lindberg skriver just nu också på en pjäs för Göteborgs Stadsteater.

Teaterns skådespelare Anna Bjelkerud och Marie Delleskog läser utdrag ur Lindbergs och Ekdahls verk.

Stefan Lindberg debuterade 1999 med novellsamlingen Tusen nålar. Bland övriga verk kan nämnas kärleksromanen Min terapi (2002), novellsamlingen I Gorans ögon (2008), Du vet väl om att du är värdefull (2014) samt Fridhemsplanstrilogin med romanerna Nätterna på Mon Chéri (2016), Splendor (2020) och nu senast Viskarna (2024).

Lina Ekdahl debuterade 1994 med Fram på dagen och har bland annat skrivit dramatik för barn och vuxna, släppt åtta diktsamlingar, en barnbok och skrivit texter till körverk. Lina Ekdahl är flerfaldigt prisad, för sin senaste diktsamling Du är inte full du är fylld (2022) fick hon Gerard Bonniers lyrikpris.

I samarbete med Författarförbundet.

Stefan Lindberg, foto Jesper Petersen
Lina Ekdahl, foto Lina Ikse

26 september
19.00-19.45
Scen
Lilla Scen
Pris
50 kr