För oss på Göteborgs Stadsteaters restaurang är det självklart att arbeta med hållbarhet. Detta för att minska vår klimatpåverkan, främja ett hållbart ekologiskt jordbruk och en hållbar fiskenäring.
Våra menyer skapar vi med tanke på vilka råvaror som är i säsong, och att främst välja svenskt och närproducerat är självklart för oss. Vi arbetar med ett stort sortiment av ekologiska drycker så som kaffe, te, vin, öl, läsk och juice. Vi strävar efter att 50 % av det vi serverar är framställt av miljömärkta råvaror. Varje dag har våra lunch- och kvällsgäster möjlighet att välja att äta en helt vegetarisk måltid från vår meny. För att minska vårt koldioxidavtryck har vi på vår lunchteater en dag i veckan där vi serverar mat som är helt utan kött och fisk.
Vårt miljöarbete sträcker sig inte bara till maten utan också till hur vi arbetar med svinn, återvunnet material, hållbart papper, textilier, kemikalier, sophantering, transportsträckor, förbrukning av vatten och mycket mer.
Vi köper kött hos Gröna gårdar och är medlemmar i nätverket Hållbara Restauranger.