Hand överräcker ett svart paket med röd rosett

Ge bort teater i julklapp!

Evenemangsbiljetten är årets julklapp och vad kan då vara bättre än att ge bort en teaterupplevelse!
Svårt att välja? Vi hjälper dig!


Till den som vill välja själv
Köp ett presentkort! Du väljer beloppet, mottagaren väljer föreställning. Enklare än så blir det inte.
Köp presentkort här eller på plats i biljettkassan.

Här kan du ladda ner en egen presentkortsmall (PDF-dokument, 84 kB) som du kan skriva ut och fylla i ditt namn, mottagarens namn och värdet.

Till den som älskar teater
Teaterkortet – salongens bästa platser på fyra föreställningar i vår. Mottagaren väljer själv vilka och när hen vill gå. Dessutom rabatterat pris på Backa Teater, GöteborgsOperan och Konserthuset.
Läs mer och köp Teaterkortet här.

Carina M Johansson i De ensligas allé.

Till musikälskaren
Ge bort en musikupplevelse! En hyllning till stadens rika musikliv i Göteborg Sound, Beatlesfrosseri med Pepperland i Yeah! Yeah! Yeah!, musik och text av Bob Dylan och Mikael Wiehe i De ensligas allé eller Tomas von Brömssen och sex musiker i Kontrabasen.

Kejsaren_1600x800.jpgFredrik Evers i Kejsarn av Portugallien.

Till klassikervännen
Välj en av litteraturens stora klassiker dramatiserad för scen – Selma Lagerlöfs Kejsarn av Portugallien på Stora Scen eller Pär Lagerkvists Dvärgen på Studion.

Idlaflickorna_1600x800.jpgIdlaflickorna spelas på Stora Scen till och med 29 januari 2022.

Till den som vill ha ett gott skratt
Välj bland dramatik från satirens mästarinna Gertrud Larsson i upphandlingskomedin Vi hade i alla fall tur med ramavtalet på Studion eller en av Sveriges mest folkkära författare Kristina Lugn, vars finurliga poesi ramar in Idlaflickorna på Stora Scen.

MrBurns_1600x800.jpgApokalyps, musikal och tv-serien The Simpsons i en skruvad mix i Mr. Burns, premiär 8 april.

Till dystopikern
Kärlek och lycka, pengar och apokalyps i Om kärlek, The Simpsons, världens undergång och musikal i en skruvad mix i en hyllning till populärkulturen – Mr. Burns, eller hisnande magi om livets sista minuter i 100 sånger. Välj fritt!

Polske regissören Jan Klata sätter upp Mordet på Marat på Stora Scen med premiär 18 februari på Stora Scen.

Till den politiskt intresserade
Personliga betraktelser om klasstillhörighet och identitet i Tillbaka till Reims med bland andra Lena Endre eller maktkamp och revolution i Jan Klatas Mordet på Marat – här finns tillfälle att grotta ner sig i några av samhällets stora frågor.Marat_4002_1600x800.jpg

HUNDRED_SONGS_1600x800.jpgSamtidsmästaren Roland Schimmelpfennig är dramatikern bakom 100 sånger, som regisseras av Michael Cocke.

Till den som funderar på livets stora frågor
Tre kvinnor diskuterar moderskapet, begäret, ensamheten och döden i Kristina Lugns Idlaflickorna. Drömmarna, kärleken och förgängligheten när man ser tillbaka på sitt liv i samtidsmästaren Roland Schimmelpfennigs 100 sånger. Eller knip biljetter till en av tre föreställningar när Var är min man?, den gripande historien om Bollan, vars man drabbas av Alzheimers sjukdom, återvänder till scenen.

Vi tipsar också om att…

… ge teaterupplevelsen lite extra guldkant genom att boka en Teatermiddag i nya restaurang Tiljan innan föreställningen. Välj en, två eller tre rätter och gör besöket till en helkväll på teatern!

… om du står utan planer för nyårsafton går det finfint att tillbringa den hos oss! Starta nyårsfirandet med en lyxig hummersoppa i anrika och nyrenoverade Foajébaren för att sedan se Idlaflickorna, en musikalisk explosion där scenen fylls av kvinnor.