Collagebild spelår 2022-2023

Ge bort teater i julklapp!

En julklapp som kan komma i många former: låt mottagaren bestämma själv, ge bort biljetter till en specifik pjäs eller skäm bort någon med ett Teaterkort som fyller våren med scenkonst!

Till den som vill välja själv
Köp ett presentkort! Du väljer beloppet, mottagaren väljer föreställning. Enklare än så blir det inte.
Köp presentkort här eller på plats i biljettkassan.

Här kan du ladda ner en egen presentkortsmall (PDF-dokument, 84 kB) som du kan skriva ut och fylla i ditt namn, mottagarens namn och värdet.

Till den som älskar teater
Teaterkortet – salongens bästa platser på fyra föreställningar i vår. Mottagaren väljer själv vilka och när hen vill gå. Dessutom rabatterat pris på Backa Teater, GöteborgsOperan och Konserthuset.
Läs mer och köp Teaterkortet här.

Till klassikervännen eller den politiskt intresserade
Två klassiker som ställer stora frågor om människan, tillvaron och samhället tar plats på Stora Scen i vår: Caligula av Albert Camus och Processen av Franz Kafka. Båda är fulla av humor, mitt i allvaret. För den som både vill skratta och få intellektuell stimulans!

Caligula1600x800.jpgAndrea Paddington Edwards spelar huvudrollen i Caligula. Foto: Aorta.

Till de unga förmågorna
På Backa Teater kan du under våren bland annat se Vilda inuti: en enorm, dansant och akrobatisk teatersaga för den yngsta publiken om vad som händer när vi dör och hur det som funnits inom oss kan leva vidare. Eller för den som är tio år och uppåt: Lyckliga i alla våra dagar, ett tappert försök att ta sig an uppgiften att ta reda på hur man blir lycklig. Ett projekt dömt att misslyckas.

Till den som vill ha berättelser ur det verkliga livet
Pjäser hämtade direkt ur verkligheten. Berättelser och levnadsöden från grannskapet i Hjällbo i Hemma hos – en miljon rum och kök, eller om kärlek som förvandlas till hot och våld i det psykologiska dramat om mäns våld mot kvinnor i Du är min nu.

DuÄrMinNu1600x800.jpgCaroline Söderström och Johan Gry i Du är min nu. Foto: Ines Sebalj.

Till den som vill ha ett säkert kort
Flera publiksuccéer återvänder till våra scener i vår: Var är min man?, Dvärgen, Vi hade i alla fall tur med ramavtalet och Vildanden. Dessutom kommer Yeah! Yeah! Yeah! tillbaka för ett antal datum i maj. För den som missade då, passa på nu!

Vildanden_1600x800.jpgHöstens stora publiksuccé Vildanden återvänder i maj. Foto: Ines Sebalj.

Till den som vill ha en kväll med extra allt
En glittrande show med stor ensemble, orkester och hela baletten i En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce. Claes Malmberg gör rollen som den legendariska satirikern och ståuppkomikern, som förde en lång och intensiv kamp för yttrandefriheten.

Till den som vill förflyttas till en annan värld
The Vivian Girls är berättelsen om sju systrar som bildar en rebellgrupp och förklarar krig mot vuxenvärlden – en bråddjup, fantasifull och skoningslös skildring, bortom verkligheten. Pjäsen, som får sin urpremiär på Studion, grundar sig på särlingskonstnären Henry Dargers livsverk: 15 000 sidor text samt ett stort antal bilder skapade i kollageform som hittades efter hans död 1973.

Vi tipsar också om att…

… ge teaterupplevelsen lite extra guldkant genom att boka en Teatermiddag i nya restaurang Tiljan innan föreställningen till ett förmånligt pris. Välj en, två eller tre rätter och gör besöket till en helkväll på teatern!

Tiljan-2-1400x800.jpgÄt en god middag i Restaurang Tiljan före ditt teaterbesök.

… om du står utan planer för nyårsafton går det finfint att tillbringa den hos oss! Starta nyårsfirandet med en lyxig hummersoppa i anrika och nyrenoverade Foajébaren för att sedan se En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce, med Claes Malmberg i huvudrollen.