Kulturnatta i teaterhuset

Fredagen den 25 oktober är det dags för årets upplaga av Kulturnatta! Det uppmärksammar vi genom flera aktiviteter i teaterhuset.

Gå på genrepet av skål för livet!

skålförlivet1600x800.jpgVälkommen till en sprudlande middagsbjudning där vännerna samlats, vinet luftats och värdparets två barn borde sova stilla i rummet bredvid.

Pjäsen skål för livet är en skrattspegel för vår tid och ett bryskt uppvaknande för den köksrenoveringsbesatta medelklassen. Se genrepet och var bland de första att ta del av denna medelklass(mar)dröm! Start klockan 19.00 på Stora Scen.

Du måste ha en biljett för att komma in. Ladda ner din fria biljett här!
Biljetterna släpps 23 oktober klockan 12.00. Max 2 biljetter/person.

Öppen repetition av Vi betalar inte! Vi betalar inte!

ViBetalarInte1600x800.jpgRegissören Alexander Öberg tar sig an Nobelpristagaren Dario Fos fars och kastar oss tillbaka till 70-talets Italien, präglat av ekonomisk kris – en tid inte helt olik vår. Vi betalar inte! Vi betalar inte! är en berättelse om hur långt människor är beredda att gå när de är desperata. Resultatet är ett oemotståndligt kaos.

Tre veckor före premiär bjuder vi in till till Lilla Scen och en öppen repetition 19.00-20.00. Begränsat antal platser denna kväll, först till kvarn!

Du måste ha en biljett för att komma in. Ladda ner din fria biljett här!
Biljetterna släpps 23 oktober klockan 12.00. Max 2 biljetter/person.

Salong: Maja Zade

Zade_Maja2@Arno_Declair1600x800.jpgMaja Zade. Foto: Arno Declair.

Mineralvatten, migranter, köksrenoveringar och liknande medelklassbesvär avhandlas i skål för livet, är ett nyskrivet drama som fångar vår samtid med nästan otäck exakthet. I samband med Sverigepremiären samtalar pjäsens författare, den tyska dramatikern och dramaturgen Maja Zade, med Anna Berg, dramaturg på Göteborgs Stadsteater. Start klockan 17.00 i Bar Thalia.

Du måste ha en biljett för att komma in. Ladda ner din fria biljett här!

Guidade turer i teaterhusetStadsteatern_1600px.jpg

Följ med på en tur genom teaterns vinklar och vrår när vi hälsar på hos de olika avdelningarna, tittar in hos kostymateljén och kanske får ett smakprov i någon av repsalarna.

Tid och plats: Klockan 14.00 och 15.45.
Samling i kassahallen, entré från Götaplatsen. Längd cirka 1 h 30 min.

Du måste ha en biljett för att komma in. Ladda ner din fria biljett till någon av visningarna här!
Biljetterna släpps 23 oktober klockan 12.00. Begränsat antal platser, först till kvarn! Max 2 biljetter/person.