Yeah! Yeah! Yeah!

"Världens bästa Beatlestolkare”, är tillbaka på Göteborgs Stadsteater. Nu vandrar Pepperland i The Beatles fotspår i Yeah! Yeah! Yeah! – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.
Sjungande gäster är skådespelarna Marianne Mörck och Karin de Frumerie.

Paul, George, John och Ringo är genierna från Liverpool som skrev musikhistoria med sina korta kärnfulla poplåtar. Trehundra mästerverk snickrade de ihop under knappt tio år 1960-1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas.

Pepperland är bandet från Göteborg som av producenten George Martin utsetts till världens bästa Beatlestolkare. 2017 och 2018 gjorde de succé på Göteborgs Stadsteater med Sgt. Peppers’ Lonely Hearts Club Band. Nu tar de sex musikerna med oss på en resa genom pophistoriens största framgångssaga. Från Yesterday till Tomorrow Never Knows.

Skådespelaren Marianne Mörck medverkar den 17, 22, 24 och 25 mars där hon bland annat sjunger ett par av sina favoritlåtar och tar tempen på publikens Beatles-kunskaper. Den 18 mars är det istället skådespelaren Karin de Frumerie som är gäst i samma roll.

Snart blir Beatlemania på Stora Scen, från stramt 60-tal till psykedelisk flower power. Klä dig som du vill men gärna tidstypiskt. Sjung, klappa och dansa!

Spelas 17, 18, 22, 24 och 25 mars på Stora Scen.

Pepperland
Mikael Isacson, gitarr, keyboard, sång
Olof Bengtson, keyboard, slagverk, sång
Mathias Kündig, bas, sång
Benny Karlsson, trummor, sång
Stephen Sahlin, keyboard, sång
Per Umaerus, gitarr, keyboard, slagverk, sång

"Hjärtlig klubbkänsla med Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band!" Läs recensionen i GP från Pepperlands föreställning på Göteborgs Stadsteater 2017.

"Hallå där Pepperland! Läs intervjun med Mikael Isacson och Per Umaerus i Pepperland här.

Bildkonstnär: Johannes Green

Skulle haft premiär 17 mars 2020
Inställd på grund av pandemin
Scen
Stora Scen
Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

Vårens föreställningar inställda

Med anledning av den pågående pandemin är samtliga av vårens föreställningar på Göteborgs Stadsteater och Backa Teater inställda.

Biljettkassan på Götaplatsen är stängd för besökare men vi jobbar på allt vad vi kan för att så snart som möjligt kontakta dig som har köpt eller bokat biljetter. I första hand gör vi detta via telefon. Vi ber om förståelse för att det kan ta tid.

Trots oroliga tider ser vi framåt och planerar för det kommande spelåret. Teaterhuset på Götaplatsen stänger för ombyggnad men vi kommer att spela på andra platser hösten 2020 och våren 2021.

Håll utkik efter aktuell information här på hemsidan.

Ta hand om varandra, följ de råd som ges – vi ses igen!

Sjung med i Yeah! Yeah! Yeah!

Kom gärna i tidstypiska kläder! Sjung med, klappa, dansa och jubla!

Intervju med Micke och Per i Pepperland

Det svänger i replokalen

Känslan av Abbey Road Studio 2, som snart ska byggas upp på Stora Scen, börjar infinna sig.

Läs mer

Hitta till teatern

Göteborgs Stadsteater ligger längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen.

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Olof Bengtsson

Musiker

Mikael Isacson

Musiker

Benny Karlsson

Musiker

Mathias Kündig

Musiker

Stephen Sahlin

Musiker

Per Umaerus

Musiker

Musiker Olof Bengtsson, Mikael Isacson, Benny Karlsson, Mathias Kündig, Stephen Sahlin, Per Umaerus Sjungande gäster Karin de Frumerie, Marianne Mörck Kostym Hélène Otterbeck Ljus Anders Johansson Ljud Tommy Carlsson, Jesper Lindell Projektionsfoton Pontus Bergman