Pepperland

Yeah! Yeah! Yeah!

"Världens bästa Beatlestolkare”, är tillbaka på Göteborgs Stadsteater. Nu vandrar Pepperland i The Beatles fotspår i Yeah! Yeah! Yeah! – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.
Sjungande gäster är skådespelarna Marianne Mörck och Karin de Frumerie.

Paul, George, John och Ringo är genierna från Liverpool som skrev musikhistoria med sina korta kärnfulla poplåtar. Trehundra mästerverk snickrade de ihop under knappt tio år 1960-1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas.

Pepperland är bandet från Göteborg som av producenten George Martin utsetts till världens bästa Beatlestolkare. 2017 och 2018 gjorde de succé på Göteborgs Stadsteater med Sgt. Peppers’ Lonely Hearts Club Band. Nu tar de sex musikerna med oss på en resa genom pophistoriens största framgångssaga. Från Yesterday till Tomorrow Never Knows.

Skådespelaren Marianne Mörck medverkar den 17, 22, 24 och 25 mars där hon bland annat sjunger ett par av sina favoritlåtar och tar tempen på publikens Beatles-kunskaper. Den 18 mars är det istället skådespelaren Karin de Frumerie som är gäst i samma roll.

Snart blir Beatlemania på Stora Scen, från stramt 60-tal till psykedelisk flower power. Klä dig som du vill men gärna tidstypiskt. Sjung, klappa och dansa!

Spelas 17, 18, 22, 24 och 25 mars på Stora Scen.

Pepperland
Mikael Isacson, gitarr, keyboard, sång
Olof Bengtson, keyboard, slagverk, sång
Mathias Kündig, bas, sång
Benny Karlsson, trummor, sång
Stephen Sahlin, keyboard, sång
Per Umaerus, gitarr, keyboard, slagverk, sång

"Hjärtlig klubbkänsla med Sgt.Pepper's Lonely Hearts Club Band!" Läs recensionen i GP från Pepperlands föreställning på Göteborgs Stadsteater 2017.

"Hallå där Pepperland! Läs intervjun med Mikael Isacson och Per Umaerus i Pepperland här.

Bildkonstnär: Johannes Green

Skulle haft premiär 17 mars 2020
Inställd på grund av Covid-19
Scen
Stora Scen
Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter inklusive paus

Intervju med Per Umaerus i Pepperland

Om ambitionen att visa på Beatles bredd och om att spela bandets studiolåtar live. Om att må bra av att sjunga och spela Beatles, om humorn och att äntligen få komma igång. Vi träffade Per Umaerus i Pepperland.

Läs intervjun med Per

Det svänger i replokalen

Känslan av Abbey Road Studio 2, som snart ska byggas upp på Stora Scen, börjar infinna sig.

Titta in på repetition av Yeah! Yeah! Yeah!

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater ligger längst upp på Avenyn, vid Götaplatsen.

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Medverkande

Produktion

Musiker Olof Bengtsson, Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias "Gian" Kündig, Stephen Sahlin, Per Umaerus Sjungande gäster Karin de Frumerie, Marianne Mörck Kostym Hélène Otterbeck Ljus Anders Johansson Ljud Tommy Carlsson, Jesper Lindell Projektionsfoton Pontus Bergman