Pepperland

Yeah! Yeah! Yeah!

Från Yesterday till Tomorrow Never Knows

Biljetter är släppta till följande datum nästa höst: 16, 17, 18, 29 och 30 september samt 1 oktober 2022. Läs mer och boka här.

"Världens bästa Beatlestolkare”, är tillbaka på Göteborgs Stadsteater. Nu vandrar Pepperland i The Beatles fotspår i Yeah! Yeah! Yeah! – från de tidiga åren på The Cavern Club i Liverpool till den sista spelningen på taket till Apple Records kontor i London.

Paul, George, John och Ringo är genierna från Liverpool som skrev musikhistoria med sina banbrytande kompositioner. Trehundra mästerverk snickrade de ihop under knappt tio år 1960-1970. The Beatles musik kommer för alltid att älskas.

Pepperland är bandet från Göteborg som av producenten George Martin utsetts till världens bästa Beatlestolkare. 2017 och 2018 gjorde de succé på Göteborgs Stadsteater med Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Nu tar de sex musikerna med oss på en resa genom pophistoriens största framgångssaga. Karin de Frumerie är Pepperlands sjungande gäst under föreställningarna.

Snart blir Beatlemania på Stora Scen, från stramt 60-tal till psykedelisk flower power. Klä dig som du vill men gärna tidstypiskt. Sjung, klappa och dansa!

Pepperland

Micke Isacson: Gitarrer, sång, keyboards, munspel, skrattloop, prat, dans med mera
Mathias Kündig: Bas, sång, slagverk, prat, dans med mera
Benny Karlsson: Trummor, sång, slagverk, fodral-beats, prat, schackspel med mera
Stephen Sahlin: Keyboards, sång, slagverk, autoharp, megafon, diskhandskar, prat, dans med mera
Stefan Sporsén: Keyboards, sång, slagverk, dragspel, trumpet, horn, diskhandskar, prat, dans med mera
Per Umaerus: Gitarrer, keyboards, sång, slagverk, ukulele, såpbubblor, prat, dans med mera
... samt bandets sjungande gäst, den sjunde Beatle'n, Karin de Frumerie: prat, sång, hink & kedja med mera

Premiär
Scen
Stora Scen
Längd
Cirka 2 timmar och 30 minuter inklusive paus
Pris
120 kr - 360 kr

01-yeah-yeah-yeah-pressbild-kampanjbild-malningjohannes-green-2021-2022.jpg

Bildkonstnär: Johannes Green

Om föreställningen

Intervju med Per Umaerus i Pepperland

Om ambitionen att visa på Beatles bredd och om att spela bandets studiolåtar live. Om att må bra av att sjunga och spela Beatles, om humorn och att äntligen få komma igång. Vi träffade Per Umaerus i Pepperland.

Läs intervjun med Per

"Det här är så jäkla bra musik och så otroligt bra låtar"

Karin de Frumerie är skådespelare men har också en musikalisk ådra. I Yeah! Yeah! Yeah! sjunger hon, och trakterar både sax och piano. Vi har träffat henne för att fråga hur det är att spela en Beatles-föreställning och det inför fulla salonger.

Läs intervjun med Karin

Liverpudlians pratar scouse

Scouse är en dialekt som pratas i Liverpool. Ord från en mängd olika språk har blandats med engelska, walesiska och irländska uttryck. Med The Beatles spreds scouse-dialekten ut över världen. Bilden visar "the liver bird", stadens symbol.

Här hittar du en liten ordlista

Medverkande

Produktion

Manus ensemble och Sisela Lindblom under ledning av Per Umaerus Idéspruta och regihjälp Robert W Ljung Musiker Micke Isacson, Benny Karlsson, Mathias "Gian" Kündig, Stephen Sahlin, Stefan Sporsén, Per Umaerus Sjungande gäst Karin de Frumerie Kostymdesign Hélène Otterbeck Ljusdesign Anders Johansson Ljuddesign Tommy Carlsson, Daniel Johansson, Jesper Lindell Musik The Beatles Projektionsfoton Pontus Bergman