Lärarhandledning
I lärarhandledningen till Nationen ger vi olika ingångar till föreställningen. Att för- eller efter-arbeta en scenkonstupplevelse är ingen nödvändighet, upplevelsen av scenkonstverket är det som är centralt, men genom att samtala om upplevelsen och krockas med dess filosofiska spörsmål kan upplevelsen i sig växa och bli större.
I en samtid kantad av konflikt och exkludering, av ett sönderplockande av sanning, av retoriska övergrepp och informatorisk makt. Där vi aldrig vetat så väl att vi egentligen vet så lite. Där, i ovissheten, blir de lätta förklaringsmodellerna enkla att ta till. Rädslan för det som är oss främmande växer i en oviss tid.
Vi lever i en tid där varje dag kantas av de skav och motsättningar som föreställningen berör. I det lilla ryms det oändligt svåra. Till sist kvarstår endast frågan: Hur ska vi kunna leva tillsammans?
Låt föreställningen öppna upp för det samtal där våra olikheter får möjlighet att mötas i det som just nu är. I mötet med ett konstverk och i mötet med oss själva.
Här hittar du det fördjupade lärarhandledningen till Nationen! (PDF-dokument, 866 kB)
Praktisk information inför ditt besök på Backa Teater och Nationen.
Inför besöketVilka bilder har vi av Nationen? Skiljer sig våra uppfattningar av det gemensamma? En övning som engagerar hela klassen.
Övning - din bild av NationenFå en inblick i de olika karaktärerna i Nationen.
Läs mer om karaktärernaHär hittar du tematiskt diskussionsunderlag till olika teman som Nationen berör.
Diskutera meraVärderingsövning kopplad till Nationen. En enkel övning om svåra frågor.
Värderingsövning NationenAtt samtala om en scenkonstupplevelse i grupp. Hur fördjupar vi upplevelsen tillsammans?
Att prata scenkonstFrågor kopplade till Nationen för eftersamtal.
Läs mer om NationenHär har vi samlat tips på böcker, artiklar, filmer och annat material för inspiration.
Läs, film och lyssningstips