Eline Høyer, Anna Bjelkerud, Karin de Frumerie

Hamlet

Pjäsernas pjäs

Sist ut på Stora Scen är en riktig klassiker. Med djup kärlek till Shakespeare regisserar Kristina Hagström-Ståhl pjäsernas pjäs i en musikaliskt driven nyöversättning. En uppsättning som vill överskrida historiens gränser och samtidigt fånga vårt eget ögonblick i tiden.

Kan man bli galen av sorg? Kan tiden gå ur led? Och vad är det som hemsöker Hamlet? I denna myllrande teaterfest finns allt man kan önska. Liv och död, kärlek och sorg. Svek, vänskap, mod.

– Med Hamlet ger Shakespeare oss en överdådig pjäs som rymmer liv och död, skönhet och förruttnelse, det bokstavliga och det abstrakta, kött och filosofi. Han skrev den efter att hans son dött och det finns de som menar att det vi skymtar i pjäsens rörelse mellan inre och yttre världar, mellan de levande och de döda, mellan pappan och sonen, är hans egen förlust. Det är gåtfullt och spännande att tänka på, säger Kristina Hagström-Ståhl.

Foto Aorta

Premiär
Syntolkning
4 maj
Scen
Stora Scen
Längd
Föreställningens längd publiceras i premiärveckan
Pris
120-370 kr

Medverkande

Anna Bjelkerud

Skådespelare

Victoria Dyrstad

Skådespelare

Karin de Frumerie

Skådespelare

Johan Gry

Skådespelare

Johan Hafezi

Skådespelare

Johan Holmberg

Skådespelare

Eline Høyer

Skådespelare

Lisa Lindgren

Skådespelare

Mikael Sundin

Musiker

Produktion

Av William Shakespeare Översättning, bearbetning och regi Kristina Hagström-Ståhl Skådespelare Anna Bjelkerud, Victoria Dyrstad, Karin de Frumerie, Johan Gry, Johan Hafezi, Johan Holmberg, Eline Høyer, Lisa Lindgren Musiker Mikael Sundin Scenografi och ljus Tobias Hagström-Ståhl Kostym och mask Jenny Ljungberg Musik Mikael Sundin Ljud Daniel Johansson Video Kristina Hagström-Ståhl Dramaturg Anna Berg

Mer kring teaterbesöket

Teatercirkel torsdag 16 maj

Stadsteatern+

I dramaturg Anna Bergs uppskattade Teatercirkel analyseras föreställningen med din upplevelse i fokus. Inga förkunskaper krävs, bara att du har hunnit se föreställningen!

Biljetter 70 kr inklusive fika

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor från besökare av teatern. Har du en fråga du inte hittar svaret på här på hemsidan så skicka in den till info@stadsteatern.goteborg.se!

Vanliga frågor

Restaurang Tiljan

Här kan du äta en trerättersmiddag, en mindre matbit eller ta ett glas i baren, oavsett om du ska se en föreställning eller om du och dina vänner bara vill njuta av god mat och en trivsam gemenskap runt borden.

Restaurang Tiljans meny och öppettider