Föreställningar

En dåres försvarstal

Spelas 10, 14, 16, 17 december 2022

Scen Lilla Scen

En monolog baserad på August Strindbergs berömda roman med samma namn. Eskil Lundgren, som också skrivit manus, spelar huvudrollen som författaren.

En försvarares dårtal

Spelas 10, 14, 16, 17 december 2022

Scen Lilla Scen

Baserat på August Strindbergs roman En dåres försvarstal, men tar utgångspunkt i Siri von Essens sida av historien. Skådespelerskan Siri Fagerudd, som också står för text och idé, gör rollen som sin namne.

Tillägnat Karin Boye

Spelas 27, 28, 29, 30 december 2022

Scen Lilla Scen

En hyllning till den svenska poeten och författaren – med Daniel Lemma, Marie Delleskog och Henrik Cederblom.

Kung Lear

Spelas 20 och 21 januari 2023

Scen Lilla Scen

William Shakespears Kung Lear – som du aldrig sett den tidigare. Hanna Lekander spelar huvudrollen som kungen, i regi av Anna Pettersson.

Caligula

Premiär 17 februari 2023

Scen Stora Scen

I rollen som Caligula ser vi Andrea Paddington Edwards. Regissören Ildikó Gáspár vill aktivera både våra skrattmuskler och hjärnceller, visa grymhetens mekanismer och humanismens förgänglighet.

Var är min man?

Spelas 23 och 24 februari 2023

Scen Lilla Scen

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Av dramatikern Ylva Lööf.

Du är min nu

Sverigepremiär 17 mars 2023

Scen Studion

I det psykologiska dramat med undertiteln Våld i nära relationer kommer vi två par inpå livet. Från första mötet, den spirande förälskelsen tills det andra tar över: den frånvarande blicken, kontrollbehovet, hoten. I regi av Gérard Watkins.

Processen

Premiär 31 mars 2023

Scen Stora Scen

Lasse Beischer gör Josef K när Franz Kafkas världsberömda roman flyttas in på teatern. Det blir roligt, klaustrofobiskt och absurt när frågan om samhällets makt över människan dras till sin yttersta spets.

Gotta Serve Somebody

Spelas 19 och 20 maj 2023

Scen Stora Scen

En hyllningskonsert till en av rockmusikens och poesins allra största – Bob Dylan, där hans litterära gärning lyfts med gospel som inramning.

Vildanden

Nypremiär 6 maj 2023

Scen Studion

Emil Graffman regisserar en av Ibsens mest älskade pjäser, Vildanden. Om familjen Ekdal vars lycka trasas sönder av en lidelsefull sanningssägare. Ska man verkligen ta livslögnen från en människa?

Yeah! Yeah! Yeah!

Spelas 12, 13, 14 maj 2023

Scen Stora Scen

Pepperland kommer tillbaka till teatern 2023! De tar oss med på en resa genom pophistoriens största framgångssaga, The Beatles.

Våldets historia

Schaubühne i Berlin gästspel 20-21 augusti 2022

Scen Stora Scen

Schaubühne i Berlin gästspel 20 och 21 augusti på Göteborgs Stadsteaters Stora Scen. Ingår Göteborgs dans- och teaterfestival. Biljetter säljs via Stora Teaterns biljettkassa.

Don Juan

Premiär 9 september 2022

Scen Stora Scen

Ett färgsprakande möte mellan Molière och Mozart öppnar teateråret. Regissören Hilda Hellwig bjuder på en fräck komedi om lust och frihetslängtan i Don Juan, en pjäs om världens mest berömda förförare.

Helen och Agnes

Urpremiär 19 oktober 2022

Scen Lilla Scen

Vi dyker rätt in i ett intimt samtal två kvinnor emellan, den ena törstig efter bekräftelse och trygghet, den andra mer reserverad. Kan vi verkligen dela med oss av alla våra innersta tankar och känslor till någon annan?

Shoot – kameran går!

Urpremiär 21 oktober 2022

Scen Stora Scen

Bakom kulisserna på en kaotisk stumfilmsinspelning. Med denna parodi över italiensk filmindustri förs en diskussion om konstens roll och villkor. Inspirerad av Nobelpristagaren Luigi Pirandellos roman.

The Vivian Girls

Urpremiär 9 december 2022

Scen Studion

När särlingskonstnären Henry Darger dog 1973 hittades en fantastisk historia. Regissören Linda Forsell tar sig nu an The Vivian Girls. Sju systrar som startar en rebellgrupp för att rädda de förslavade barnen i riket Glandelinia.

Dvärgen

Nypremiär 1 februari 2023

Scen Lilla Scen

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser över människorna och livet. En dramatisering av Pär Lagerkvists romanklassiker, om en fasansfull resa in i mörkret.

En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce

Urpremiär 2 december 2022

Scen Stora Scen

Claes Malmberg spelar rollen som den legendariska satirikern och standupkomikern. Det blir en glittrande show som även sätter fingret på ett debattklimat som blivit alltmer inskränkt. Får vi inte skämta om allt?

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Nypremiär 2 februari 2023

Scen Studion

Kommunala tjänstemannen Roland hamnar i skottgluggen när upphandlingen av en ny vattenautomat blir världspolitik. Nypremiär för Gertrud Larssons succékomedi.

Tystnaden

På turné våren 2023 Liège och Madrid

Scen Stora Scen

Hyllade Dead Centre, känt för sin säregna estetik, för varligt in handlingen ur Ingmar Bergmans film in i samtiden och sätter vår existens i gungning.

Hon finns inte med på fotografiet

Gästspel Regionteatern Blekinge Kronoberg 11 och 12 maj 2023

Scen Lilla Scen

En pjäs av Paula Stenström Öhman

Nattygsbordet

Gästspel från Revet 17, 21, 24 maj 2023

Scen Lilla Scen

Revet gästspelar på Göteborgs Stadsteaters Lilla Scen i maj med Nattygsbordet, en pjäs som är helt skriven av en artificiell intelligens.

Göteborgs musik under 400 år

Spelas 3 och 4 juni 2023

Scen Lilla Scen

Från 1600-talets stadsmusikanter till dagens pop