Bildcollage föreställningsfoton

På scen

Föreställningar

Stormen

Premiär 18 september 2021

Scen Lilla Scen

Bered dig på en maximalistisk helhetsupplevelse som försöker manipulera och beröra när konstkollektivet KonstAB tar Shakespeares Stormen och gör den till sitt eget universum.

Kejsarn av Portugallien

Premiär 18 september 2021

Scen Stora Scen

När Pontus Stenshäll nu gör teater av Selma Lagerlöfs roman lyfts kraften i kärleken och djupet i sorgen. I ett magiskt flöde möts yttre och inre världar, förnuft och galenskap, realism och fantasi.

Slutspel

Premiär 18 september 2021

Scen Studion

Galghumorn går hand i hand med den djupaste förtvivlan i absurt drama om tidens obönhörliga gång. Ronnie Hallgren dyker återigen djupt ner i Samuel Becketts värld.

Yeah! Yeah! Yeah!

Premiär 9 oktober 2021

Scen Stora Scen

Pepperland är tillbaka! De tar oss med på en resa genom pophistoriens största framgångssaga, The Beatles. Med Karin de Frumerie som sjungande gäst.

Tystnaden

Urpremiär 5 november 2021

Scen Stora Scen

Det hyllade irländska teaterkompaniet Dead Centre, känt för sin säregna estetik, för varligt in handlingen i samtiden och sätter vår existens i gungning. Biljettsläpp 26 augusti.

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Urpremiär 3 december 2021

Scen Studion

Kommunala tjänstemannen Roland hamnar i skottgluggen när upphandlingen av en ny vattenautomat blir världspolitik. Nyskriven upphandlingskomedi signerat Gertrud Larsson. Biljettsläpp 26 augusti.

Idlaflickorna

Premiär 10 december 2021

Scen Stora Scen

Kristina Lugns mest spelade pjäs blir en musikalisk explosion där scenen fylls av kvinnor. Poetiskt, extatiskt och livsbejakande, allt klätt i den folkkära poetens finurliga språkdräkt. Biljettsläpp 26 augusti.

De ensligas allé

Nypremiär 29 december 2021

Scen Lilla Scen

Om en syster och en missbrukande bror. Carina M Johansson ger på nytt sin starka monolog inramad av livemusik och sång efter Bob Dylan i svensk översättning av Mikael Wiehe. Biljettsläpp 26 augusti.

Dvärgen

Nypremiär 9 februari 2022

Scen Studion

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser. Nu ges fullträffen till monolog efter Pär Lagerkvists roman för tredje gången, denna gång på Studion. Biljettsläpp 26 augusti.

Om kärlek

Urpremiär 4 februari 2022

Scen Lilla Scen

I en värld där kärlek, lycka och frihet mäts i likes och köps med pengar kan det vara svårt att skilja på känslan och varan. Vad händer när vi plötsligt måste sluta konsumera? Biljettsläpp 26 augusti.

Mordet på Marat

Premiär 18 februari 2022

Scen Stora Scen

Markis de Sade iscensätter mordet på revolutionsledaren Marat. Peter Weiss berömda metadrama regisseras av polske Jan Klata, en av Europas mest framstående dramatiker och regissörer. Biljettsläpp 26 augusti.

Tillbaka till Reims

Göteborgspremiär 18 mars 2022

Scen Stora Scen

Om medelklassens exkluderande mekanismer och arbetarklassens förflyttning till extremhögern, efter Didier Eribons hyllade bok. I rollerna ser vi Lena Endre, Jesper Söderblom och rapparen Parham. Biljettsläpp 26 augusti.

Mr. Burns

Sverigepremiär 8 april 2022

Scen Studion

En postapokalyptisk komedi – en galen överlevnadsfantasi i tre akter. Om när en tv-serie blev mänsklighetens räddning i en raserad värld, fylld av kaos och misstänksamhet. Biljettsläpp 26 augusti.

Kontrabasen

Nypremiär 8 april 2022

Scen Stora Scen

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans obesvarade kärlek till sopranen Sara. Regissören Eva Bergman är tillbaka. Biljettsläpp 26 augusti.

100 sånger

Premiär 14 april 2022

Scen Lilla Scen

Mitt i morgonrusningen på tågstationen inträffar katastrofen. Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet före det ödesdigra ögonblicket. Biljettsläpp 26 augusti.

Var är min man?

Nypremiär 2 maj 2022

Scen Foajébaren

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Nyskrivet av dramatikern Ylva Lööf. Biljettsläpp 26 augusti.