Bildcollage föreställningsfoton

På scen

Föreställningar

Orlando

Gästspel 1-2 september

Scen Stora Scen

Hyllade Katie Mitchell och Schaubühne/Berlin utforskar Orlandos queera resa genom århundraden av patriarkal historia. Baserad på Virginia Woolfs banbrytande roman. Spelas på tyska, textas på engelska.

Mary Shelleys värld

Urpremiär 22 september 2023

Scen Stora Scen

Följ med in i en värld fylld av ung glöd, gotisk fantasi, isande hav och spökhistorier. Ett äventyr som böljar över flera generationer, tidsepoker och länder. Av Sisela Lindblom som också regisserar.

Stugfeber

Urpremiär 23 september 2023

Scen Studion

En nyskriven musikal, rövarhistoria och modern bröderna Grimm-saga av och med ikonen Lars Demian. Om ånger, heder, svek, allianser och längtan efter frihet. Dränkt i champagne och flugsvampskryddat brännvin.

Yeah! Yeah! Yeah! It was 60 years ago today

Konsertföreställning premiär 27 oktober

Scen Stora Scen

Beatlestolkarna Pepperland fortsätter hylla pophistoriens största framgångssaga med en ny version av konsertföreställningen som under flera år gjort succé på teatern.

Försök 1, 2 och 3

Urpremiärer 13/10, 2/11, 24/11

Scen Lilla Scen

Skådespelaren och regissören Iggy Malmborg skapar tillsammans med skådespelarna tre olika mikroföreställningar som undersöker några av scenkonstnärens svåraste dilemman.

Monicas vals

Premiär 1 december 2023

Scen Stora Scen

Monica Zetterlund – Hagforstösen som blev världsstjärna. En hyllning till en av våra absolut största med sång, levande musik och humor.

En kort evighet

Urpremiär 15 december 2023

Scen Studion

När Charlotte söker upp sin tonårsromans ställs tillvaron på sin spets och fem människors vägar korsas. En varm relationskomedi som svävar i tid och rum av Lolo Amble, regi Gunilla Nyroos.

Hilda

Sverigepremiär 26 januari 2024

Scen Lilla Scen

Hilda handlar om klass, rasism och längtan efter erkännande. En mardrömslik thriller om över- och underordning där människokroppen är en handelsvara och där kroppsarbete blivit den enda vägen till frihet.

Änglarna, finns dom?

Urpremiär 16 februari 2024

Scen Stora Scen

Tredje delen i Gertrud Larssons Göteborgstrilogi skildrar hur staden – och världen – förändrats, berättat genom en Blåvittälskande familj. 40 år efter IFK:s bragd mot Hamburg SV är det inte mycket som är sig likt.

Det sjunde inseglet

Gästspel 8-9 mars

Scen Stora Scen

Schtunkarna är beredda, men inte rädda! Äntligen ger sig 123 Schtunk in i Bergman-land! Och vilken berättelse kan passa bättre än ”Det sjunde inseglet”?

Bad Roads

Premiär 15 mars 2024

Scen Studion

Om människor i ett ingenmansland där det inte längre finns gott eller ont och där gränsen mellan offer och förövare suddats ut. Prisade Bad Roads regisseras av ukrainska Tamara Trunova.

Hamlet

Premiär 6 april 2024

Scen Stora Scen

Sist ut på Stora Scen är en riktig klassiker. Med djup kärlek till Shakespeare regisserar Kristina Hagström-Ståhl pjäsernas pjäs i en musikaliskt driven nyöversättning.

Göteborgs musik under 400 år

Spelas 3 och 4 juni

Scen Lilla Scen

Från 1600-talets stadsmusikanter till dagens pop