Bildcollage föreställningsfoton

På scen

Föreställningar

Försök 1, 2 och 3

Urpremiärer 13 oktober, 10 november, 28 november

Scen Lilla Scen

Skådespelaren och regissören Iggy Malmborg skapar tillsammans med skådespelarna tre olika mikroföreställningar som undersöker några av scenkonstnärens svåraste dilemman.

Yeah! Yeah! Yeah! It was 60 years ago today

Konsertföreställning premiär 27 oktober 2023

Scen Stora Scen

Beatlestolkarna Pepperland fortsätter hylla pophistoriens största framgångssaga med en ny version av konsertföreställningen som under flera år gjort succé på teatern.

Monicas vals

Premiär 1 december 2023

Scen Stora Scen

Monica Zetterlund – Hagforstösen som blev världsstjärna. En hyllning till en av våra absolut största med sång, levande musik och humor.

Noche

Gästspel dans 13 och 14 december 2023

Scen Stora Scen

Cullberg gästar Göteborgs Stadsteater med dansföreställningen Noche, ett verk av koreografen Alma Söderberg.

En kort evighet

Urpremiär 15 december 2023

Scen Studion

När Charlott söker upp sin tonårsromans ställs tillvaron på sin spets och fem människors vägar korsas. En varm relationskomedi som svävar i tid och rum av Lolo Amble, regi Gunilla Nyroos.

Hilda

Sverigepremiär 26 januari 2024

Scen Lilla Scen

Hilda handlar om klass, rasism och längtan efter erkännande. En mardrömslik thriller om över- och underordning där människokroppen är en handelsvara och där kroppsarbete blivit den enda vägen till frihet.

Det osynliga äventyret

Gästspel 27 och 28 januari 2024

Scen Stora Scen

Genom tre exceptionella livsberättelser om personer som tvingas återuppfinna sig själva, bjuder filmskaparen och regissören Marcus Lindeen in oss på ett inre äventyr, där ingen fråga är för intim för att ställas.

Änglarna, finns dom?

Urpremiär 16 februari 2024

Scen Stora Scen

Tredje delen i Gertrud Larssons Göteborgstrilogi skildrar hur staden – och världen – förändrats, berättat genom en Blåvittälskande familj. 40 år efter IFK:s bragd mot Hamburg SV är det inte mycket som är sig likt.

Det sjunde inseglet enligt 1 2 3 Schtunk

Gästspel 8, 9 och 10 mars 2024

Scen Stora Scen

Schtunkarna är beredda, men inte rädda! Äntligen ger sig 123 Schtunk in i Bergman-land! Och vilken berättelse kan passa bättre än ”Det sjunde inseglet”?

Bad Roads

Sverigepremiär 15 mars 2024

Scen Studion

Om människor i ett ingenmansland där det inte längre finns gott eller ont och där gränsen mellan offer och förövare suddats ut. Prisade Bad Roads regisseras av ukrainska Tamara Trunova.

Anna Vnuk är Bastarden

Göteborgspremiär 5 april 2024

Scen Lilla Scen

Anna Vnuk känner inte sin pappa. Helt ärligt är hon en oönskad gäst i hans liv. Efter 49 år av undvikande så är det nu dags – hon ska försöka göra upp med någon som inte är där. En produktion av Unga Klara i samarbete med Göteborgs Stadsteater.

Hamlet

Premiär 6 april 2024

Scen Stora Scen

Sist ut på Stora Scen är en riktig klassiker. Med djup kärlek till Shakespeare regisserar Kristina Hagström-Ståhl pjäsernas pjäs i en musikaliskt driven nyöversättning.

Du är min nu

Nypremiär 11 maj 2024

Scen Studion

Nypremiär för det psykologiska dramat med undertiteln Våld i nära relationer i regi av Gérard Watkins.

Siri på spänd lina

Gästspel 14-18 maj 2024

Scen Lilla Scen

Den hyllade föreställningen från Soppteatern på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm kommer till Lilla Scen.

Var är min man?

Spelas 23, 24 och 25 maj 2024

Scen Lilla Scen

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Av dramatikern Ylva Lööf.