Bildcollage föreställningsfoton

På scen

Föreställningar

Don Juan

Premiär 9 september 2022

Scen Stora Scen

Ett färgsprakande möte mellan Molière och Mozart öppnar teateråret 2022-2023. Regissören Hilda Hellwig bjuder på en fräck komedi om lust och frihetslängtan i Don Juan, en pjäs om världens mest berömda förförare.

Yeah! Yeah! Yeah!

Nypremiär 16 september 2022

Scen Stora Scen

Pepperland är tillbaka på teatern hösten 2022! De tar oss med på en resa genom pophistoriens största framgångssaga, The Beatles.

Vildanden

Premiär 23 september 2022

Scen Studion

Emil Graffman regisserar en av Ibsens mest älskade pjäser, Vildanden. Om familjen Ekdal vars lycka trasas sönder av en lidelsefull sanningssägare. Ska man verkligen ta livslögnen från en människa?

Helen och Agnes

Urpremiär 14 oktober 2022

Scen Lilla Scen

Vi dyker rätt in i ett intimt samtal två kvinnor emellan, den ena törstig efter bekräftelse och trygghet, den andra mer reserverad. Kan vi verkligen dela med oss av alla våra innersta tankar och känslor till någon annan?

Shoot – kameran går!

Urpremiär 21 oktober 2022

Scen Stora Scen

Bakom kulisserna på en kaotisk stumfilmsinspelning. Med denna parodi över italiensk filmindustri förs en diskussion om konstens roll och villkor. Inspirerad av Nobelpristagaren Luigi Pirandellos roman.

En död komikers liv – en saga om Lenny Bruce

Urpremiär 2 december 2022

Scen Stora Scen

Claes Malmberg spelar rollen som den legendariska satirikern och standupkomikern. Det blir en glittrande show som även sätter fingret på ett debattklimat som blivit alltmer inskränkt. Får vi inte skämta om allt?

The Vivian Girls

Urpremiär 9 december 2022

Scen Studion

När särlingskonstnären Henry Darger dog 1973 hittades en fantastisk historia. Regissören Linda Forsell tar sig nu an The Vivian Girls. Sju systrar som startar en rebellgrupp för att rädda de förslavade barnen i riket Glandelinia.

Apokalyps – en såpopera i fem akter

Utgår tills vidare

Scen Lilla Scen

En familj försvinner plötsligt från sitt hus utan att lämna några spår och märkliga saker börjar hända. Med inspiration från Borta med vinden, Arkiv X och Twin Peaks regisserar Melody Parker sin nyskrivna berättelse om nostalgi och drömmen om det gemensamma förflutna.

Tystnaden

Nypremiär 27 december 2022

Scen Stora Scen

Hyllade Dead Centre, känt för sin säregna estetik, för varligt in handlingen i samtiden och sätter vår existens i gungning. Biljettsläpp 27 augusti.

Dvärgen

Nypremiär 5 februari 2023

Scen Lilla Scen

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser över människorna och livet. En dramatisering av Pär Lagerkvists romanklassiker, om en fasansfull resa in i mörkret. Biljettsläpp 27 augusti.

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Nypremiär februari 2023

Scen Studion

Kommunala tjänstemannen Roland hamnar i skottgluggen när upphandlingen av en ny vattenautomat blir världspolitik. Nypremiär för Gertrud Larssons succékomedi. Biljettsläpp 27 augusti.

Var är min man?

Nypremiär 10 februari 2023

Scen Lilla Scen

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Av dramatikern Ylva Lööf. Biljettsläpp 27 augusti.

Caligula

Premiär 17 februari 2023

Scen Stora Scen

Här är Caligula en kvinna – i rollen ser vi Andrea Paddington Edwards. Regissören Ildikó Gáspár vill aktivera både våra skrattmuskler och hjärnceller, visa grymhetens mekanismer och humanismens förgänglighet.

Du är min nu

Sverigepremiär 17 mars 2023

Scen Studion

I det psykologiska dramat med undertiteln Våld i nära relationer kommer vi två par inpå livet. Från första mötet, den spirande förälskelsen tills det andra tar över: den frånvarande blicken, kontrollbehovet, hoten. I regi av Gérard Watkins.

Processen

Premiär 31 mars 2023

Scen Stora Scen

Lasse Beischer gör Josef K när Franz Kafkas världsberömda roman flyttas in på teatern. Det blir roligt, klaustrofobiskt och absurt när frågan om samhällets makt över människan dras till sin yttersta spets.

Hemma hos – en miljon rum och kök

Urpremiär 14 april 2023

Scen Lilla Scen

Lucia Cajchanovas familj var de första hyresgästerna i trean i miljonprogrammets Hjällbo på 1960-talet. Baserat på intervjuer med dem som levt på samma adress, flätas öden och drömmar samman till en gemensam historia.