Föreställningar

Kejsarn av Portugallien

Premiär 18 september 2021

Scen Stora Scen

När Pontus Stenshäll gör teater av Selma Lagerlöfs roman lyfts kraften i kärleken och djupet i sorgen. I ett magiskt flöde möts yttre och inre världar, förnuft och galenskap, realism och fantasi. Extraföreställningar i februari 2022.

Slutspel

Premiär 18 september 2021

Scen Studion

Galghumorn går hand i hand med den djupaste förtvivlan i absurt drama om tidens obönhörliga gång. Ronnie Hallgren dyker återigen djupt ner i Samuel Becketts värld.

Stormen

Premiär 9 oktober 2021

Scen Lilla Scen

Bered dig på en maximalistisk helhetsupplevelse som försöker manipulera och beröra när konstkollektivet KonstAB tar Shakespeares Stormen och gör den till sitt eget universum.

Yeah! Yeah! Yeah!

Premiär 9 oktober 2021

Scen Stora Scen

Pepperland är tillbaka! De tar oss med på en resa genom pophistoriens största framgångssaga, The Beatles. Med Karin de Frumerie som sjungande gäst.

Tystnaden

Urpremiär 5 november 2021

Scen Stora Scen

Hyllade Dead Centre, känt för sin säregna estetik, för varligt in handlingen i samtiden och sätter vår existens i gungning. (Spelas på svenska).

Idlaflickorna

Premiär 10 december 2021

Scen Stora Scen

Kristina Lugns mest spelade pjäs blir en musikalisk storslagenhet där scenen fylls av kvinnor. Poetiskt, extatiskt och livsbejakande, allt klätt i den folkkära poetens finurliga språkdräkt.

De ensligas allé

Nypremiär på Lilla Scen 29 december 2021

Scen Lilla Scen

Om en syster och en missbrukande bror. Carina M Johansson ger på nytt sin starka monolog inramad av livemusik och sång efter Bob Dylan i svensk översättning av Mikael Wiehe.

Göteborg Sound

Premiär 4 och 5 januari 2022

Scen Stora Scen

4 och 5 januari fyller vi huset till brädden med musik. Följ med på en unik resa genom Göteborgs långa och stolta musikhistoria från 60-tal till nutid! För program och artister, se nedan.

De ensligas allé

Spelas på Studion i februari 2022

Scen Studion

Carina M Johansson ger sin starka monolog inramad av livemusik och sång efter Bob Dylan i svensk översättning av Mikael Wiehe. Flyttar från Lilla Scen till Studion i vår.

Om kärlek

Urpremiär 11 februari 2022

Scen Lilla Scen

I en värld där kärlek, lycka och frihet mäts i likes och köps med pengar kan det vara svårt att skilja på känslan och varan. Vad händer när vi plötsligt måste sluta konsumera?

Dvärgen

Nypremiär 9 februari 2022

Scen Studion

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser. Nu ges fullträffen till monolog efter Pär Lagerkvists roman för tredje gången, denna gång på Studion.

Mordet på Marat

Premiär 18 februari 2022

Scen Stora Scen

Markis de Sade iscensätter mordet på revolutionsledaren Marat. Peter Weiss berömda metadrama regisseras av Jan Klata, en av Polens och Europas mest kända och prisbelönta dramatiker och regissörer.

Vi som ärvde

Premiär 3 mars 2022

Scen Angereds Teater

En dokumentärt baserad föreställning med utgångspunkt i den iranska flyktingvågen till Sverige under 1980-talet. En föreställning av Angereds Teater i samarbete med Göteborgs Stadsteater och Backa Teater.

Tillbaka till Reims

Premiär 18 mars 2022

Scen Stora Scen

Efter Didier Eribons hyllade bok med samma namn och i regi av Thomas Ostermeier, en av Europas mest framstående regissörer. I rollerna ser vi Lena Endre, Jesper Söderblom och rapparen Parham.

Mr Burns

Sverigepremiär 9 april 2022

Scen Studion

En postapokalyptisk och galen överlevnadsfantasi i tre akter. Om när en tv-serie blev mänsklighetens räddning i en raserad värld, fylld av kaos och misstänksamhet.

Kontrabasen

Spelades 2022

Scen Stora Scen

Slutspelad. Spelades våren 2022 på Göteborgs Stadsteater.

100 sånger

Premiär 14 april 2022

Scen Lilla Scen

Mitt i morgonrusningen på tågstationen inträffar katastrofen. Under ett par minuter går människorna tillbaka till livet före det ödesdigra ögonblicket.

Var är min man?

Nypremiär 2 maj 2022

Scen Foajébaren

Vi möter en kvinna vars man har drabbats av Alzheimer i en drabbande monolog om att vara nära anhörig under en svår period i livet. Nyskrivet av dramatikern Ylva Lööf.

Vi hade i alla fall tur med ramavtalet

Premiär Spelas tom 4 juni 2022

Scen Studion

Kommunala tjänstemannen Roland hamnar i skottgluggen när upphandlingen av en ny vattenautomat blir världspolitik. Nyskriven upphandlingskomedi signerat Gertrud Larsson.