Föreställningar

Unetsu – The egg stands out of curiosity

Göteborgs dans- och teaterfestival 24 och 25 augusti

Scen Stora Scen

Mer än tre decennier efter premiären 1986 återföds nu Unetsu, den japanska butohdansens kanske mest kända verk, som spelats över hela världen. Nytolkningen som nu visas tillkom 2018.

Life

Göteborgs dans- och teaterfestival 25 augusti

Scen Studion

En liten pärla till föreställning som vidgar innebörden av ordet handgjort. Med hjälp av sina två händer och innehållet i ett syskrin lyckas den spanske dockmästaren Javier Aranda gestalta ett liv. Milt vansinne och varm humor präglar hans humoristiska berättelse om människans existens.

Oh my sweet Land

Göteborgs dans- och teaterfestival 26 och 27 augusti

Scen Lilla Scen

2 kilo nötkött, 1 kilo lök, 500 gram bulgur, 300 gram pinjenötter, 1,5 liter matolja och mängder av autentiska vittnesmål från syriska flyktingar. Allt får sjuda i en monolog som pendlar mellan tragiska livshistorier och skarpsinniga iakttagelser.

André & Dorine

Göteborgs dans- och teaterfestival 28 och 29 augusti

Scen Studion

Drabbande om livslång gemenskap och människans behov av att hålla sina minnen vid liv. Föreställningen är också en hjärtevärmande hyllning till teaterns förmåga att gestalta de allra mest intima banden mellan människor.

Flickan och vildpäronen

Göteborgs dans- och teaterfestival 30 och 31 augusti

Scen Lilla Scen

En personlig och poetisk pjäs med minnen från barndomens sagor och om att bli till genom skrivandet. En nödvändighet så tvingande att en mor uppfinner ett eget alfabet. Ingår i Världspremiär!

Bucket list

Göteborgs- dans och teaterfestival 30 och 31 augusti

Scen Stora Scen

När Robert Splitter vaknar en lördagsmorgon är hans värld slagen i spillror. Inget av det han tidigare tog för sant är längre giltigt, allt är förändrat, fördärvat. Han driver omkring i ruinerna av sin tidigare existens. En föreställning från Schaubühne Berlin.