Föreställningar

Gatsby

Sverigepremiär 14 september 2024

Scen Stora Scen

Se F. Scott Fitzgeralds ikoniska roman för första gången på en svensk teaterscen! Om drömmar, lögner och begär – och att leva som om det inte finns en morgondag medan världen rasar runtomkring en.

Nattvak

Urpremiär 27 september 2024

Scen Studion

Nattvak av uppmärksammade Alejandro Leiva Wenger är ett spännande och existentiellt drama, en finurlig och humoristisk berättelse om en familj där banden är på väg att klippas.

Monicas vals

Nypremiär 12 oktober 2024

Scen Stora Scen

Hagforstösen som blev världsstjärna. En hyllning till Monica Zetterlund, en av våra absolut största - med sång, levande musik och humor. Nypremiär 12 oktober!

skål för livet

Sverigepremiär 26 oktober 2024

Scen Stora Scen

skål för livet är ett nyskrivet drama som fångar vår samtid med nästan otäck exakthet. En tragisk komedi och en smart skrattspegel av vår tid.

Vi betalar inte! Vi betalar inte!

Premiär 15 november 2024

Scen Lilla Scen

Ett oemotståndligt kaos uppstår när invånarna i den lilla staden vägrar att betala för sina matvaror i Dario Fos berömda fars. Biljettsläpp i höst!

Vildanden

Nypremiär 23 november 2024

Scen Studion

En av Ibsens mest älskade pjäser - Vildanden, i Emil Graffmans lovprisade regi får nypremiär! Om familjen Ekdal vars lycka trasas sönder av en lidelsefull sanningssägare.

Pinocchio

Premiär 6 december 2024

Scen Stora Scen

Sagan om den lilla träpojken blir i Katrine Wiedemanns regi ett spännande, underhållande och färgstarkt äventyr om en oskyldig upprorsmakare som utmanar, provocerar och attraherar.

Kung Ubu

Premiär 12 februari 2025

Scen Lilla Scen

När den enfaldiga Kung Ubu utnämner sig själv till diktator går allt på tvärs och åt fanders. Malin Stenberg tar sig an en klassiker, fylld av spex och svart humor, och gör Ubus konungarike absurt litet.

En folkefiende

Premiär 15 februari 2025

Scen Stora Scen

En folkefiende tar upp frågor om idealism, makt och demokrati. Regissören Viktor Tjerneld har skrivit om Ibsens klassiska text och placerar sin rappa och roliga version i vår absoluta samtid där demokratin på många sätt är under debatt.

Bränder

Premiär 28 februari 2025

Scen Studion

Jakten på två okända familjemedlemmar blir en resa genom det förflutna med ett brutalt avslöjande som slutdestination. Bränder är en poetisk thriller om identitet, förlåtelse och blodsband.

Bernardas hus

Premiär 28 mars 2025

Scen Stora Scen

Bernardas döttrar är inspärrade i både sitt hem och sina kroppar. Regissören Nora Nilsson klär Lorcas klassiska pjäs i en feminin estetik av pasteller. En visuell teaterkaramell med bitter eftersmak.