Föreställningar

Lång dags färd mot natt

Premiär 13 september 2019

Scen Stora Scen

Eugene O'Neills starka familjedrama utspelar sig i familjen Tyrones sommarhus under ett dygn 1912. Här söker familjen förklaringar till varför livet blev som det blev. Alla har de sin egen sanning.

Antigone

Premiär 27 september 2019

Scen Studion

Den kanadensiska poeten Anne Carsons skarpa nyöversättning bildar basen när regissören Kristina Hagström-Ståhl tolkar Sofokles drama. En drömsk och suggestiv föreställning med nyskriven musik av Mikael Sundin.

Dvärgen

Premiär 4 oktober 2019

Scen Lilla Scen

Vid furstens hov, i renässansens Italien, tecknar dvärgen ned sina hatiska betraktelser över människorna och livet. En dramatisering av Pär Lagerkvists romanklassiker, om en fasansfull resa in i mörkret.

Herr Puntila och hans dräng Matti

Premiär 25 oktober 2019

Scen Stora Scen

Detta är den underbara historien om den oberäknelige storgodsägaren och hans luggslitne dräng. Brechts och Wuolijokis frodiga komedi sparkar glatt uppåt. Och här har maktens män bokstavligen världen som lekplats.

Vem är Schmitz?

Nordenpremiär 6 december 2019

Scen Studion

En skruvad komedi om identitet och hur affärsvärlden utnyttjar den enskilda människan. Om det omöjliga att inte ha fördomar och om en längtan att duga inför andra utan att bli definierad som något annat än en människa. Av Lukas Bärfuss.

Trollflöjten

Premiär 13 december 2019

Scen Stora Scen

En nutida men också tidlös saga om kärlekens försonande kraft i en polariserad värld. Genom prinsessan Pamina får vi följa ett intensivt och kontrastrikt drama mellan Nattens drottning och Sarastro. Efter WA Mozart.

Sysslolösa unga män med tillgång till vapen

Urpremiär 24 januari 2020

Scen Lilla Scen

Tre unga män. En lägenhet. De unga männen försöker döda tvivlet och rädslan inför den handling de nu ska begå. Ett becksvart, brutalkomiskt samtidsdrama i det absoluta utanförskapet.

Kontrabasen

Premiär 28 februari 2020

Scen Stora Scen

Tomas von Brömssen, sex musiker och den roliga och gripande historien om den ensamme kontrabasisten och hans kärlekslängtan. Regissören Eva Bergman, med succéer som Driving Miles, Karl Gerhard och Fanny och Alexander, är tillbaka.

Slutspel

Skulle haft premiär 13 mars 2020 Inställd pga Covid-19

Scen Studion

I ett slutet rum i existensens utkant efter Katastrofen upprepar de sina ritualer dag efter dag. Ett absurt drama av Samuel Beckett om tidens obönhörliga gång där galghumorn går hand i hand med den djupaste förtvivlan.

Yeah! Yeah! Yeah!

Skulle haft premiär 17 mars 2020 Inställd på grund av Covid-19

Scen Stora Scen

Från Yesterday till Tomorrow Never Knows. Nu är Pepperland, ”världens bästa Beatlestolkare”, tillbaka på Göteborgs Stadsteater och vandrar i Beatles fotspår. Sjungande gäster är skådespelarna Marianne Mörck och Karin de Frumerie.

Om kärlek

Skulle haft urpremiär 3 april 2020 Inställd pga av Covid-19

Scen Lilla Scen

Drömmar och shopping i apokalypsen eller Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska undergången

Sagolandet

Gästspel av den svensk-iranska gruppen Saga 23 november 2019

Scen Lilla Scen

Sagolandet (Shahr-E-Ghesseh) är en allegorisk och musikalisk berättelse skriven av Bijan Mofid om en liten stad och dess invånares vardagliga kamp. Spelas på persiska med svensk textning.

Yiddish revolution

Gästspel 1 sept kl 15 och kl 18 2019

Scen Lilla Scen

En konsert om jiddischkultur, Förintelsen och vikten av medmänsklighet. En gripande föreställning för alla åldrar om modet att våga följa sin känsla av vad som är rätt och vad som är fel.